Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under december 2010

Av Soffan - 27 december 2010 22:31

Långtråkigt byttes mot fika, mat och lek- och pysseldag. Har klippt, skurit, vikt, klistrat och gjort fina presentkort. Är inte så snabb, än, så de blev bara två, på hela dan… och då skulle man ju kunna tänka sig att det vore smidigare att köpa kort… men då går man ju miste om nöjet att pyssla. Och sen måste man ju ha lek- och matpaus emellanåt också. Har ju ändå semester…

Av Soffan - 27 december 2010 11:18

Vet att jag tjatar… men de snöar, idag också. Och det kan innebära ”extrajobb” eller vad man kan kalla det och de har jag inte lust med. Så… eftersom lata inte gör någon skada så ska jag ägna hela dagen åt att bara vara lat… utifall. Vill ju varken får ryggskott eller snö i skorna… utan bara nöta på ögonen med en bok i handen under nya varma filten. Men om barnbarnet kallar, då släpper jag boken och drar på raggsockor och ger mig ut i snön för att roa och underhålla… vill ju inte uppfattas som trist och tråkig på min ledighet… Gäller nog även om barnet kallar... Suck, jag har redan tråkigt...

Av Soffan - 26 december 2010 11:24

Snö, snö och så lite mera snö. Får inte ens ut bilen ur garaget utan måste vänta på plogen. Det har snöat och blåst och drivit ihop höga högar där nere. Men ”plogaren” brukar vara snabb, men misstänker att uppdragen är många idag. Tror det har kommit ner flera decimeter snö… minst. Har egentligen inte så bra koll… men det ser ut så på balkongen i alla fall. Eller föresten, de va inte sant, vovven och jag har ju gått morronpromenad, eller jag tror han va med, han syntes inte i snön… trots att han har lämplig färg för att synas i snö. Ska nog stanna i soffan och kolla tv, läsa bok och dricka te i julklappsmuggen tills det är plogat utanför så jag slipper snö i skorna, om jag nu absolut måste gå ut idag, och det måste jag ju, eller vovven måste.

Av Soffan - 25 december 2010 23:01

Juldag och jag är lika mätt och belåten som igår. Hade en fin julafton hemma hos dottern med god mat och många klappar. Måste ha varit osedvanligt snäll detta år… men roligast hade nog ändå barnbarnet som uppskattade paktsnören mer än alla andra klappar tillsammans.

Idag hanns det även med bio, såg Kung Caspian och skeppet Gryningen. Hade dagen till ära med mig ett lämpligt 12-årigt ”förkläde” för att slippa förklara valet av film… men egentligen bryr jag mig inte så mycket, går på de filmer jag vill ändå, även om medelåldern är lite låg ibland… Balanserar ju ändå upp det med en och annan vampyr- eller zombiefilm också… Men nu är det dags att gå o sova… men ska ta med en julklapp… Agent X9 som jag fick av ”Tomten”, tack lilla M… Måste ju ha något annat att läsa när jag vilar från ”Harry Hole”… Ja just ja, filmen var som väntat rolig och lite sorglig.

Av Soffan - 24 december 2010 10:24

Nu är lilla vovven och jag redo att för att fira jul. Vet att vi inte kommer att vara hungriga en enda gång under dagen. Fina är vi också… vovven är nyklippt och jag har nya fina randiga kalasbyxor. Ja, äre jul så äre, och då ska man ha kalasbyxor… så de så. Vovven har dock missat vad det är för dag idag, han ligger och vaktar mina jeans… han vet att jag sällan lämnar hemmet utan dom… men idag får han känna sig lurad. Så därför, dags att hälsa alla som hälsar på här hos mig, en riktigt GOD JUL.

Av Soffan - 23 december 2010 23:16

Har precis slagit in sista klapparna… och ibland är det verkligen bra att bo i en liten stad. Missade min postleverans idag... men "postisen" jagade reda på mig och såg till att jag fick mina klappar idag, dom som ska ligga under dotterns gran i morron, istället för på måndag. Är tacksam och jätteglad att han brydde sig om mig och mina paket även fastän han inte säkert visste att det var julklappar.

Klapparna under min egen gran är jag sugen på att öppna nu på stört, är ju nästan rätt dag, snart i alla fall.

Äh, klämmer lite på dem en gång till, få se sen hur jag gör... kanske dom och jag klarar sig till i morron....

Av Soffan - 23 december 2010 22:03

Undrar hur många gånger jag dammsugit och sen kommit på att det vore lämpligt att klippa lilla vovven? Men tja, nu är det dammsuget ordentligt, två gånger och vovven har snagg. Han bör nog ha någon form av värmande kostym på sig de närmsta dagarna… men nu ska han i alla fall slippa få snöbollar i pälsen, om det blir lite varmare. Som tur var dök stora M och grannen K upp nu på kvällskvisten och såg till att jag fick bjuda på russinmacka, julens viktigaste detalj, vörtbröd med russin. Det enda som annars inte hanns med idag var att hämta akvariet, eller rättare sagt, glasmästaren hade stängt. Så fiskarna får tillbringa julhelgen i en gigantisk syltburk… men dom ser ut att trivas. Och de gör jag med… för det är fint och städat hemma och allt är klart för långledighet och julfirande.

Av Soffan - 23 december 2010 09:29

För er som undrar, formen med Rocky Road Fudge är intakt, har inte ens provsmakat. Kylen håller ca 3 grader på hyllan där laxen förvaras, ingen fara för fiskens överlevnad i samband med min förvaring alltså. Julkorten skickad, endast en dag efter postens rekommendation, granen är klädd och nästan alla klappar är inslagen. Pepparkakshuset saknar, för säkerhetsskull, fortfarande sällskap av marsipantomtar och små skära grisar… men de kommer. Ska hämta akvariet från lagning idag och tända ljus hos farmor och mormor. Hälsade på fosterdotter igår och lämnade klappar, borde ha haft med en klapp till bara… får fundera över den… innan jag, dotter och barnbarn strosade en snoa på Kupolen, bara tittade och träffade bekanta. Mor är hemkommen från solen till våra många minusgrader och brorsdotter är på väg hit för klappar och Harry Pottermaraton. Känns som om läget är under kontroll. Ska bara dammsuga och röja lite… sen så…

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se