Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under december 2010

Av Soffan - 18 december 2010 09:48

Snöar i dag också, så all snö jag flyttade på igår kväll är lixom helt ogjort idag. Blir till att göra om idag och säkert i morron också… Men innan dess tror jag minsann att det är dags för granen att göra entré i mitt enkla hem… för när pepparkakshuset är nästan klart, fattas bara några marsipantomtar som ska bo i huset under julen, borde ju granen få komma in också, eller hur?

ANNONS
Av Soffan - 17 december 2010 10:38

Blev vänligare inställd till den nya utsikten omedelbart efter att frukosten var uppäten och kan nu startar en häktisk dag utan sur min… ska skriva julkort, beställa taxi så mamma kommer hem innan jul, lämna akvarium på lagning, hålla tummarna för dottern då hon skriver tenta, leta fram en garageuppsägningslapp åt en granne, skriva under ett avtal och rent av kanske göra julgodis och spika upp nån till tavla. Ingen rast ingen ro…

ANNONS
Av Soffan - 17 december 2010 09:31

Fredag morgon och jag surar, missunnar verkligen inte personalen på skafferiet större personalutrymmen, MEN det begränsar min utsikt mot åkrar och skog. Inte för att jag sitter och glor på naturen så himla ofta men jag kan om jag vill, men det kommer det att blir slut på nu. Får man ens bygga så utan att fråga efter grannars synpunkter? Vi har ju nyss själva lämnat in en bygglovsförfrågan och då ville minsann kommunen till och med veta vilka färger vi tänkt oss på balkongerna, som inte ligger ut mot någon trafikerad gata utan på baksidan av huset, mot vår trädgård… nästan utan insyn och mycket få grannar...

Av Soffan - 16 december 2010 23:10

Frukosten var på plats inom nära 20 minuter, men det tog desto längre tid att torka upp allt te jag spillde över hela bordet, till lilla G stora förundran. Undvek ändå att spilla på allt av värde, nästan… eller blötte i alla fall inte ner dotterns papper inför kommande tenta. Bättrar mig visst aldrig på den fronten… men har i stället nått viss framgång och bättring på tavelspikarfronten. Med den här takten är jag klar inom några få år...

Av Soffan - 16 december 2010 09:35

Läste en skoj grej idag; att all rund mat passar i kostcirkeln… så nu ska jag gå o köpa rund mat till frukost... runda russinmackor, en rund burk messmör... och leverpastej som inte är rund och lite annat oxå som nte passar i den runda cirkeln, och om inte snön som nu vräker ner hindrar mig, beräknas jag leverera och äta frukost inom ca 20 minuter.

Av Soffan - 15 december 2010 22:05

Att underhålla en liten, men bestämd, dam på snart åtta månader när hennes mamma gör annat, det är en konst. Känns att det är länge sen… får ta till alla tänkbara knep ibland, så som att låta näsa bli nypt, örhängen urpillad och sjunga massor med knasiga sånger. Tror hon lurar mig, för att jag ska anstränga mig lite extra. Vilket jag ju så gärna gör… Annars väl hemma så drömmer jag vidare om ett nytt kök. Har till och med börjat mäta och räkna… men det är långt till någon form av beslut. Kan ju testa att få till golvlister i hallen först… speciellt nu när nya fina spegeln hamnade på väggen med hjälp av grannen K.

Av Soffan - 14 december 2010 18:57

Dottern tog några timmar ledigt från pluggandet idag så vi passade på att göra en utflykt. Så det har inte bara varit bus idag, har fikat också, naturligtvis inte på jobbet, utan på IKEA, men de var riktigt uselt, ska bara äta bulle där nästa gång. Så det eländiga fikat rättfärdigade ytterligare ett fika/matstopp. Dottern har en lägligt nog en kusin boendes utmed hemvägen.  

Är förövrigt nöjd över mitt hemmadagsverk, som var avklarat på mindre än 5 minuter idag med, verkar som om jag genom att kladda spackel har höjt temperaturen i köket nära en grad. Bättrade på lite i hörnet bakom mikron också, där det blåser nordanvindar, för att täta ännu mera. Om det fungerar så jag är glad och fryser jag sen mindre är det kanonbra.

Av Soffan - 13 december 2010 22:02

Finner inte ord att beskriva eftermiddagens fikarast… det närmaste jag kan komma är ”polisstat”…

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se