Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under april 2011

Av Soffan - 21 april 2011 10:06

Det måste ha berott på att det var onsdag igår, för idag är kakorna med mig... om man säger så. Dom är rund, håller samman och sylten flyter inte över alla bredder. En bränd plåt med rulltårtebotten bara och det är försumbart. Enkelt att göra en ny...

Hann med att göra klar allt material till årsstämman vi ska ha i maj också, medan jag surade över gårdagens kakor. Tydligen bra för motivationen att sura lite, i alla fall när det gäller att göra klar inte alltför roliga, men viktiga grejer.

Men nu är det slut på slappandet och tittandet på Smallville... måste städa om köket och klä mig lite fint för kalas. Men innan dess ska kakorna levereras... Borde nog ha laddat kameran också... de glömde jag visst igår. Suck... ja ja..

ANNONS
Av Soffan - 20 april 2011 22:13

Att erkänna att man inte är fulländad och kan allt, de svider. Och just nu försöker jag hitta ett sätt att hantera min talanglöshet när de gäller att baka kakor... utan att äta upp dem allihopa, som straff. Fattar inte att det ska vara så svårt. Dom smakar säkert inte illa, men de vore ju kul om man fick dem ända upp till munnen i ett stycke. Det går ju så bra att baka annat... bullar och sånt... men alltså inte kakor. Ska göra ett försök till, i morron, för nu surar jag och tänker vara långtjurig, ända tills i morron.

ANNONS
Av Soffan - 19 april 2011 21:30

Att det ska vara så helt galet omöjligt att mäta ett kök och få det att stämma åt alla håll. Behöver hjälpinsats av någon mätpetimäter... dom finns, det vet jag, som tur är, för jag hyser ingen sån ådra överhuvudtaget verkar det. Surt, men sen är det ju så att jag inte måste mäta klart idag, inte i morron heller, men nån annan dag. Är alltså redo att låta mig chockas av priset av ett nytt kök. Och klarar jag det inte... då får jag väl köpa en chokladbit och trösta mig med... och låta sätta upp mitt fina kaklet som fortfarande ligger i kartongen... och välja budgetvarianten av köksförnyning. Om inte annat kan jag ju pryda hela köket med det påskkort som jag, i år också, glömt att posta. Men misströsta inte... något år kommer det påskhälsningar från mig också... men o andra sidan e de ju inte påsk än... för vi har ju ett kalasbarn att fira innan dess.

Av Soffan - 18 april 2011 22:09

Det är nått visst med landstingsfarbröder med lila skjorta och fluga... speciellt när dom har en stod dos pondus också... Har haft en underhållande dag på jobbet... fast på möte utanför kontoret... med nyttig information, god mat och fika, precis som de ska vara. Att det sen körde ihop sig i sista sekund när jag var på väg hem från kontoret... de är glömt nu. Men de man lämnar ogjort idag finns kvar till i morron och då minns jag det igen. Nått som inte finns kvar nu är däremot dammet i badrummet. Vart raketfart på städandet i badrummet efter en förfrågan om studiebesök i just mitt badrum... i morron... men nu är det klart. Ibland är det bra att ha ett litet badrum... och en annan sak... jag lovar att just idag är längtan efter de nya stora balkongerna större än igår. Fy va kass dom är... men måtte de bara hålla ihop en månad till så är jag överlycklig.

Av Soffan - 17 april 2011 20:58

Idag har jag lärt mig att det inte bara är lockigt hår, örsnibbar och ögonfärg som är ärftligt... oviljan att köra över grodor är tydligen också ett ärftligt drag. Har varit på utflykt och vi undvek att köra över ett antal grodor, men det fanns grodor på vägen som inte haft samma tur. Utflykten gick till Gysinge, eller Gysinge bruk heter det kanske, bästa att passa på innan myggen, har jag förstått. Himla fint där i alla fall, många fina butiker och gudomligt fika. Fick även fantasier om att jag ska börja virka grytlappar, menar, hur svårt kan de va? Troligen jättesvårt för den som inte kan läsa mönsterbeskrivningar... men man kan väl lära sig... tänker i alla fall inte betala så mycket för en grytlapp som dom kostade där. Finns dock viss risk att virkprojektet inte blir så himla mycket mer framgångsrikt är vantstickarprojektet eller julduksprojektet som påbörjades redan för ca 25 år sen. Hm... jaja, jag har ju inte direkt köpt garn än... och så behöver jag inte nån ny grytlapp omedelbums heller. Vart ett stop på vägen hem också... tanken var att titta efter salamandrar med dom var inte på plats i gruvhålet, däremot var det en jäkla massa grodor... där också. Sen har det grejat sig med bilen också, sommardäcken är på... o de tokfula fäljarna också, kan inte riktigt se mig själv köpa dyra fäljar... men de kanske kommer. Nån gång efter köket... dvs. det kommer att dröja...

Av Soffan - 16 april 2011 21:31

Säger bara det... sticka i fingret... närmare bestämt tummen. Gör ont, men mest på grund av mina försök att dra ur den utan glasögon på. Fick med mest bara skinn... men lär mig kanske nån gång... och det är ju sånt som händer när snön försvinner, att man få stickor i fingrarna... och fästingar. Men jag har i alla fall inte klippt mig i fingrarna idag... däremot är lilla vovven vårklippt och nästan fin, men det vart alltså en operation utan blodvite. Framstegen hopar sig alltså... Det är överhuvudtaget svårt att inte trivas just nu... sol, varmt, bra bok och ledig, har bara jobbat en ynka liten stund idag. Men har fortfarande bara en pytteliten balkong... men det ska de ju bli ändring på... snart så... Finns bara en sak som fattas mig idag... lördagsgodis... och nån som städar mina förråd...

Av Soffan - 14 april 2011 19:37

Var nog lite extra trött idag när jag kom hem... hur jag än försökte lyckades jag inte öppna dörren med nyckelbrickan. Suckade o deppade... och kom, efter ett pinsamt långt tag, på att det fanns skäl till att det sitter ett stort antal nyckar på knippan, det kan ju tänkas att man ibland själv måste låsa upp lås, med nyckel. Men nu är jag inne och hemma och har ramlat samman i soffan. Är inte säker på om jag överhuvudtaget kommer att orka förflytta mig härifrån. Men eftersom jag är hungrig och hunger är en stark drivkraft kan det tänkas att jag snart rör mig mot skafferiet... mitt eget. Lever fortfarande på "tristmat"... men snart så.. då e de kalas och påsk.

Av Soffan - 12 april 2011 21:31

Nu är ”familjen” samlad igen... gamla datorn är tillbaka, återupplivad och lyckan är stor. Tung och otymplig är den att bära på så de var tur dottern dök upp och körde hem oss. Men innan hann vi med en vända på Kupolen. De var ett tag sen men hitta ingenting som dög åt mig, känner mig kräsen och en smula snål. Kan kanske bero på att jag har paket att hämta på skafferiet... ett dyrt ett, inget man kan ha på sig, men många timmars underhållning. Så nu är det nog bäst att jag sätter fart igen med att rensa videohyllan... för nu behövs platsen till annat. Men de får bli en annan dag... nu väntar Shetlandsöarna och läskigt mord.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se