Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under oktober 2011

Av Soffan - 25 oktober 2011 21:45

Hm, kom just på att det är tur att det är en lön till innan jul... men kjolen va ju så fin och scarfen va dyr och strumpbyxor är ju en förbrukningsvara. Kan just undra när jag ska börja titta på prislappen innan jag står i kassan och har betalat. Men det lär väl inte hända innan jag slutar storma in för att handla fem minuter innan butiken stänger. Fast det blir nog fint till morgondagens övningar, när jag ska representera många fler än mig själv.

Av Soffan - 25 oktober 2011 19:51

Gårdagens fönsteröversyn fick följder som jag inte tänkte på igår, utan först mycket tidigt i morse. Så därför vart det att somna om och uppstigning först kl. 7:35, dusch, påklädning, bäddning av säng och frukost... och fönstertvätt. De va ju lixom ingen idé att kliva upp innan det ljusnade. Gick i alla fall snabbt att tvätta av fönstren, dom som syns... och upp med gardiner och dit med blommor igen. Snabbt och enkelt... men så är det minsann inte alltid på jobbet. Vart en smula ilsk och ställde till besvär. Men vill inte prata om en vinst, men jag fick som jag ville, på sätt och vis. Och det handlade ändå inte om personlig vinning utan faktiskt tänkte jag på mitt jobb. Jag vill ju att min trafik ska bli bäst... och då krävs det ibland jobbiga insatser, även från andra. Så nu är det bara att hoppas att det lugnat ner sig tills jag är tillbaka om några dagar.

Men även om jag har bästa jobbet, i alla fall de flesta dagar, så är det ibland tråkigt att det tar så mycket tid... vill ju hinna med så mycket annat oxå... läsa skoljobb, krama barnbarn, pyssla, läsa mig genom staplade bokhögen, umgås me dottern, vila... åh... skulle behöva riktig semester oxå, inte nån sån där som igår, utan en riktig med sol och bad eller i alla fall god mat och vila. Kan man be att få en sån, tack?

Av Soffan - 24 oktober 2011 21:20

"Supertrött" verkar höra samman med hemmadag med hsb-pyssel. Har under ett antal timmar besökt samtliga damer, för det är faktiskt nästan bara gamla damer som bor här... och tittat på när två trevliga fönstermontörer har servat deras fönster på alla tänkbara sätt, till damernas belåtenhet. Hade faktiskt glömt att man kan bli trött av att göra mest ingenting. Men ska komma ihåg det till nästa gång...

I morrron är det även dags att skifta diet, födelsedagstårtan är slut, och det är dags att få jeansen att sitta som de ska igen... det är alltså dags för den striktare dieten. Eller nää, väntar nog till efter kommande konferans. Vore ju hemst att ta ett sånt beslut nu och bara sitta och sukta efter godssaker redan inom en vecka. Så, så för de bli, strikt diet är skjutet på framtiden...

Turligt nog känns det fortfarnde skoj att fylla år, som igår, även om det börjar bli onödigt att räkna åren... Att jag sedan uteblev från båtuppdragningen, det hade inget med lathet att göra, utan hade mer med hälsoskäl att göra... har redan klarat av samtliga av årets "ryggfall". Vilket påminner mig om att jag måste ringa Samhall och se till att vår beställning av snöskottning inte uteblivit.

Av Soffan - 22 oktober 2011 22:07

Eftersom det mesta jag gjorde och sa igår irriterade mina kollegor och/eller kostade andra en massa pengar så passade jag på att lura grannen K att göra av med sina slantar idag, men utan att irritera honom. För säkerhets skull gjorde jag av med mina egna oxå, i Ludvika, av alla ställen. Men där finns bästa fiskaffären...

Fick i alla fall mycket roligt med hem i min lilla påse. Ska man tänka på kilopriset så blire till att gråta, så det tänker jag inte göra. Tog hela eftermiddagen och kvällen att iordningställa och pyssla med dagens köp. Glömde till och med att köpa lördagsgodis, men nu simmar det runt små små fiskar i källaren. Har bara en grej kvar att göra ikväll och det är att tömma det gamla akvariet i rosa rummet. Eller det är ju en dag i morron oxå, men det luktar förbaskat illa som det står nu... och i morron ska de lukta gott och vara en slappdag, helst. Ska bara le och käka praliner... och kanske tömma en båt på regnvatten.

Av Soffan - 20 oktober 2011 20:07

Tällberg va toppen men jag skuttar inte omkring i min fina klänning fortfarande, om nu nån trodde det. Även om jag gärna skulle vilja... Sällan hastiga köp blir så bra, men "dom" är van med mina "sista sekunden" köp och vet oftast vad jag kan tänka mig att köpa. Alltså; ännu en fördel med att bo i liten stad, personalen i klädbutiken kan din klädsmak och storlek... och ekonomi. Sen kan jag i och för sig räkna upp mängder med skäl till varför man inte ska bo i en liten stad, men de spar jag på. Festen i Tällberg var som jag inledde toppenskoj, maten var bäst och underhållningen... va väldigt Dalarna... tack vare Svenne Rubins. Sen vette tusan var resten av veckan tog vägen, men de dyker nog upp ett och annat att vara tacksam över bara jag får fundera ett tag. För jag har ju inte bara jobbat hela tiden...

Av Soffan - 15 oktober 2011 14:17

Nu är de jäklar i mig rappa ryck. Nya kläder, en klänning, faktiskt i... hm... företagsrött... haha. Fin är den i alla fall. Hostan har dämpat sig något och solen skiner. Disken diskad och jag är strax redo för fest. Det känns i alla fall så just precis nu. Skulle bara ha klippt håret innan, men det lär jag ju inte hinna med. Så det får bli midjelångt eller nån knut av nått slag... undrar om det finns såna nålar att köpa på skafferiet?

Hann inte med nått kalas idag heller, så nu hoppas jag det finns godsaker kvar till i morron och att kalasbarnet inte är på vift då. Men nu e de slutsvamlat... Önskar er alla en fortsatt trevlig lördag, för nu drar jag strax mot Tällberg.

Av Soffan - 14 oktober 2011 22:03

Har varit en konstig dag idag. För första gången har jag inte kalasat med lilla M på hennes födelsedag. Planen är dock att ta igen det ordentligt, en annan dag, snart. Och det finns hopp... Vet inte om det är för tidigt att uttala sig.. men jag verkar genomgå nån form av metamorfos... kanske kan de bli både kalas och fest i morron, ändå.

Såg nått ruggigt och jäkligt skoj på tv idag. Gordon Ramsay fångade lunnefåglar på Island, tror jag...vilket var mycket upprörande... men den han fånga nöp honom blodig i näsan... Nu var det i och för sig inte bara jakt för nöjes skull, dom åt i alla fall fåglarna... men... så kan de gå...

Av Soffan - 14 oktober 2011 12:43

Som mamma till ett födelsedagsbarn kan jag inte låta bli att undra; var är uppvaktningen och var är tårtan? Lite uppskattning för insatsen -87 borde man väl ändå få... haha. Nä då, bara skoja. Stort grattis till världens bästa dotter som fyller år idag. Firar lite hemma trots att jag är satt i "karantän", eller firar och firar... panodil och bisolvon är kanske inte förstahandsvalet, men just idag är det rätt välsmakande... fast naturligtvis inte som tårta. Hm... undrar om jag ändå inte ska besöka skafferiet och se om de kan tillhandahålla någon godsak?

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards