Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under november 2011

Av Soffan - 19 november 2011 16:04

Rackans trist att få lov att erkänna att inget av det utlovade hände igår. Det bara en så en där helt vanlig jobbdag, även om jag smet hem tidigare än vanligt. Kanske va det som var felet, jag bröt mot "rutinerna". Annars var de bara så att det var ett superkass horoskop. Som alltid, eller det vet jag i och för sig inte så mycket om, läser dem så sällan... kanske de som är felet istället. Om jag läser samma en massa gånger så måste det ju slå in nån gång. Eller hur?

La i alla fall ner det där med att tro att det skulle hända något extra och for hem till barn och barnbarn istället och fick massor med kramar och hårdhänt kärlek i form av byggbitar på näsan och ett bett i knät. Hann med att kolla lite på tv och bara slappa oxå. Skönt de me..

Men idag är de en dag... och den har varit; hal, kulen och yrslig. Än så länge...

ANNONS
Av Soffan - 17 november 2011 21:26

Skoj att få brevet med pensionsprognosen idag... glädjer mig verkligen åt att jag ska få 359 kr/mån av min arbetsgivare när jag blir 65 år. Kommer att leva som en prinsessa... Och skulle jag nu inte få ekonomin att gå ihop, trots dessa slantar, då förlitar jag mig på morgondagens horoskop. Verkar att morgondagen kommer att bli alldeles extra på de flesta fronter... Expressens horoskop utlovar nämligen att jag kommer att överösas av ”kärleksfulla ord” och löften om ”en gemensam framtid”... Visserligen kommer någon även att ”ha stora förhoppningar på mig”... vad nu det innebär... Är väl själva den att det alltid ska ställas motprestation för minsta lilla... haha.

Se så munter jag vart helt plötslig, och det enda som fattades mig, förutom bio med godis, var något att äta och en meditativ stund med firrarna, vilket i och för sig innebar att jag glömde av Grimm.

ANNONS
Av Soffan - 17 november 2011 18:56

Är rädd att jag har ett osunt förhållande till bio. Tänkte en kort stund nu på kvällenom jag inte skulle kila iväg o se en film... men... näää... för jag har godisstopp... och då är de värdelöst att gå på bio. Suck... Så nu kommer jag säkert att missa även den här filmen på lokala biografen. Det osunda förhållandet har naturligtvis inget med själva godiset att göra... Får väl titta på Grimm ikväll istället.

Ska nog börja med att äta något, kanske kan det vara så att humöret är kopplat till hunger... Menar, så här kan jag ju inte ha det... det är ju fredag i morron... och snart helg och massor med tid att umgås med barn och barnbarn. Det är bara en sak, godisstoppet ska räcka längre än så... enl julplanen.

Av Soffan - 16 november 2011 21:45

Julbrevet till boende i föreningen är påbörjat, har kommit till Julbrev 2011... och sen vet jag inte. Funderar fortfarande, men nått mer ska det bli. Om inte annat så ska det ju stå att det inte blir nån hyreshöjning. Himla skönt att vi klarade av det innan balkongerna var byggd, trots nya lån.

Kände just hur trött jag är, borde sova på direkten. Klarar inte att gå upp halv före sex på morron som jag gjorde idag... men ska se True Blood... om det nu verkligen är rätt dag. Har ju haft fel både dag och datum hela dagen idag... och dom var inte ens rätt tillsammans. Lösningen är nog sovmorron i morron... en lång en... Men å andra sidan är ju planen att fara hem tidigt i morron. Fast det låter ju egentligen bara som en riktigt perfekt dag... komma sent gå hem tidigt. Men nu, dags för en stund i soffan framför tv...

Av Soffan - 15 november 2011 21:06

Fy, de inte bara det att jag har varit budgetkinkig, jag har varit gnällig på böckerna jag läser också... men med en skvätt mat i magen vart jag som ny. Mötet är avklarat och vi hoppar över hyreshöjning kommande år och nu återstår bara att skriva det obligatoriska julbrevet... glömde... det mycket ångestfyllda uppdraget att skriva det obligatoriska julbrevet. ”Alla” förväntar sig det och det är ju där jag avslöjar om det blir hyreshöjning eller inte... och pekfingerviftar om batteribyte i brandvarnarna inför julen. Måste nog börja redan nu, i morron eller snart i alla fall... om jag ska hinna i tid.

Känner plötsligt att jag stort överdrev vikten av det där jäkla brevet som jag lider och svettas för att skriva ihop... men bortsett från min tidigare betydelseöverdrift så ska det skrivas nått meddelande i alla fall.

Av Soffan - 15 november 2011 17:19

Andra dan den här veckan som jag smiter tidigare från jobbet och idag för att stressa hem till ett... budgetmöte. Visst låter det spännande? Eller inte, för nu sitter jag här och bara suckar... bygga uteplats – eller inte, måla fönster - eller inte, byta tvättmaskin - eller inte, höja hyran – eller inte... osv. Hoppas alla kallade dyker upp i alla fall. Surt annars... för jag känner mig lite kinkig idag... så det är bäst allt går som de ska... dvs som jag vill. Läste föresten ut bussboken nu på hemvägen, Nattfåk och den va, "sådär"... Hoppas lite mer på tredje ölandsboken, Blodläge av Theorin. Eller Nattfåk var ju inte dålig, men inte lika bra som den första, Skumtimmen, som va både spännande och underhållande.

Av Soffan - 14 november 2011 18:44

Firade far på Fars dag med galet gott fika och kantarellplockning. Rensade lite bland vissnande pelargoner också och avundades den vackert blommande novemberkaktusen, som jag lämnade kvar när jag övergav skogslivet och ”flyttade” tillbaka till stan. De var en snabb beskrivning av gårdagen, glömde löv i håret och att jag i morse hittade barr i sängen. Fån mig eller lilla vovven låter jag vara osagt, kan vara skyldiga båda två. Har ju planer på att klippa oss båda, mig mer än honom, i längd i alla fall, på grund av just liknande skäl. Det fastnar och trasslar mest hela tiden...

Idag har däremot varit en rätt kass dag. Kontorsdatorn har bråkat så jag läste inte ett enda mail förens till lunch, vilket i och för sig inte gjorde så mycket. De man inte vet lider man inte av, man vet heller inte hur mycket man har att göra utan lever bekymmerslöst i sin lilla bubbla av ovetskap, man är rätt lycklig alltså, tills verkligenheten, i detta fall man börja läsa mail. Nu var de inte så jobbiga grejer idag, men det hade kunnat vara. Och föresten så är det inte sant att man inte lider av det man inte vet, för det göra man, man vet bara inte om det.

Av Soffan - 12 november 2011 22:25

Kan inte smälta det där med... med ”fantasi förutse och förebygga olyckor”... det är verkligen ett sätt att frånta folk eget ansvar. Kan man föreslå utegångsförbud vintertid mån tro?

Men har faktiskt gjort annat idag oxå än att fundera över snö, som ännu inte trillat ner. Har ett pågående ommöbleringsprojekt på gång, och så var det de där med tapeter. Gjorde ett tappert försök tidigare idag, men ”tycket” spretade så fasligt att jag inte ens har valt färg. Och än mindre om det ska vara mönster eller inte. Men varför oroa sig, jag har ju en hel vecka på mig att bestämma mig, minst. Ska nog ta och följa lilla vovvens exempel, ska ta och sova på saken. Kanske närmar jag mig ett beslut i morron... eller inte. Och om inte annat så har i alla fall påbörjat önskelistan till tomten... för att ge en till dottern verkar osäkert... den retstickan. Åh, just ja, fiskarna mår bra.  

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se