Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under december 2011

Av Soffan - 23 december 2011 18:41

Har just insett att det här kan bli en alternativ jul, på många sätt. Och nu ska jag skura badrummet... granen får vänta. 

ANNONS
Av Soffan - 22 december 2011 16:58

Dag ett av många semesterdagar; har inte gjort ett smack. Har sovit och botat huvudvärk eller har visserligen gjort en klappattack tillsammans med dotter och barnbarn, men inte en så grundlig som tänkt. Men det kommer en morgondag oxå. Kanske infinner sig julstämningen då, kanske nån enda tomte letar sig fram, kanske den tidigare borttappade julgardinen hängs upp, eller inte. Viktigast idag är i alla fall vetskapen om att barnbarnet inte har öronvärk. Lilla G var dock måttligt road av läkarbesöket men genomförde det betydligt bättre än sin mormor gör i vaccinationssammanhang.

Det är föresten inte så jäkla lätt att göra något här hemma heller. Det är rörigt och allt är på fel ställe och jag är ständigt skuggad. Hinner inte kliva ur mina egna steg innan lillvoffsen är i dem. Han piper och gnäller varje gång jag kliver på honom... men väljer absolut inte att avsluta förföljelsen... suck. Vet inte vart han tror att jag ska ta vägen... Maldiverna... eller kanske Zanzibar... dubbelsuck.

Istället för att bara sucka ska jag kanske ta och skämmas över julkorten som dimper ner i postlådan med tanke på att jag inte lyckats skicka ett enda ett i år... fy skäms på mig. Jag gillar ju julkort...


Åh, föresten, jag vann ju lottdragningen i jobbets konstlotteri igår kväll på julfesten... dvs fick välja tavla först av alla... Inte illa för den som mest bara fått "inget" att välja på tidigare...

ANNONS
Av Soffan - 20 december 2011 21:31

Nä fy, tror jag ger upp den här dagen och går och sover istället. Ska bara välja bok först... men märker att jag är rätt kräsen, ungefär som med godis. Bara för att man gillar godis innebär det ju inte att man äter allt...

Av Soffan - 20 december 2011 21:14

Om tändningslåset fryser när det är två minus ute, hur ska de då bli när det blir kallt? På riktigt... Oavsett galet irriterande och så hann jag ju hävda att det bara va mesar som hade långkallingar... för man få ju aldrig misslyckas ifred heller... och nu sitter jag här inlindad i filt och fryser. Har, enligt julplanen, inte planerat in nån snuva utan förutsätter att frysfrossan bara är tillfällig, och att jag ska äta julmat i morron och välja tavla, som jag ännu inte valt.

Gnällde härom dagen att mina dagar inte har tillräckligt med timmar... men det är nog snarare så att december inte innehåller tillräckligt med dagar för att jag ska hinna med att göra det jag vill ha klart innan jul och långledigheten. Ommöbleringen är inte riktigt avslutad, än. Men det tar sig i alla fall... och så fattas det en massa lust och ordningssinne. Kan hända att nått sånt infinner sig nån gång mellan jul och nyår, eller det hoppas jag i alla fall på...

Av Soffan - 19 december 2011 21:35

Om jag får en hundradel gjort av det jag borde så kommer jag att kunna slå mig ner om några dagar och känna mig redo att fira jul. Visserligen ser det mörkt ut att få till nån gran, eller granen finns ju, det är snarare ytan som fattas i år. Men kanske, menar, finns de liv finns de hopp och under har ju skett nån jul tidigare också, har jag hört.

Var föresten upp och tittade på tavlorna till kontorets konstlotteri, igen, för nått ska jag ju välja redan på onsdag. Eller välja och välja, jag har inte behövt välja de senaste åren... har ju av någon outgrundlig tillfällighet blivit sist... dvs. jag har inte behövt välja.

Kom just på att jag faktiskt har gjort en del idag, jag har ju jobbat... kanske inte gjort så mycket fysiskt arbete... men har i alla fall tänkt en massa, tvättat hann jag oxå med och fyllt containrarna med mitt skräp. Kände mig faktiskt lite listig som tömde allt nu innan jul... både papper, plast och tidningar. Vart ett jäkla bärande... men sen tog orken slut. Eller den räckte lite till, för nu har grannarna fått sitt årliga julbrev och sen kunde jag även dela ut en förtida julklapp till de som sökt bygglov för inglasning... bygglovet är beviljat. Så nu fattas de bara trettio tusen eller nått sånt... hm... Är rätt ok me snö på balkongen också... eller det är snarare så, jag har inte bestämt mig. Trots snö, så är jag inte alls säker på att jag vill ha en glasbur.

Av Soffan - 18 december 2011 08:08

Det måste till en optimist för att börja möblera om före åtta en söndagsmorgon, sista helgen innan jul, speciellt då det inte finns en färdig plan. Nå, så var är du, optimisten?

Själv kan bara inte fatta att det hände, eller det påbörjades ju egentligen redan i natt... Men målet är behjärtansvärt; lilla G ska inte få ett enda till blåmärke när hon rundar skrivbordet för snabbt nära de vassa hörnen... och inte jag heller... om jag nu bara blir klar nån gång... Hade ju helt andra planer för den här dagen. Typ ta med vovven på skogstur me frukost för att sen övergå till pysseleftermiddag med dottern, om barnbarnet är piggare för att slutligen ramla ihop i soffan igen med bästa boken på länge, Jägarens hjärta...

Hm, inte kallas man väl smitare om man överger kaoset med urplockade bokhyllor för att göra den där utflykten i alla fall? Frukost måste man ju ändå äta... och lilla vovven vill ju gärna gå ut en sväng...

Av Soffan - 17 december 2011 20:01

Sundsvall var helt klart godkänd som besöksstad. Fick lite skavsår och många kassar att släpa med på två tågresor och en timme på buss innan jag var hemma. Att resan fungerade och att jag hann med bytet mellan ett skapligt försenat tåg och buss berodde främst på en hungrig bussförare... Snabbmat och dåligt samvete är en välsinglelse som även kan innebära ”fri hemkörning”.

Har varit lite kollektivtrafiknörd idag också, då jag och grannen K varit ner till järnvägsstationen, inte bara en gång utan två, för att titta på när de ska pressa in en stor betongtunnel under spåret. Undrar föresten om passagerarna på passerande tåg är medveten om att det är tomt under rälsen i gropen där tunneln ska in? Ser en smula läskigt ut... men innan besöken vid järnvägen vart det en tur till Ludvika. Kom hem med fisk, växter och annat "nyttigt". Tror jag leder fiskkiloprisligan, då jag än en gång köpt en massa småsmå fiskar som knappt syns men som kostar tokmycke pengar. Men dom e så fin så... och jag är nöjd.

Till mitt försvar känner jag nu att jag måste få berätta att det var mindre nördande igår, för då bara jobbade jag, tills jag fick tillbringa kvällen med en febrig älsklingsunge. Och jag tror faktiskt inte jag kan komma på nått bättre sätt att tillbringa en kväll... Ska tacka lilla G för sällskapet, i morron... för nu ska jag mata mina pyttesmå fiskar... och kanske åka och kolla på tunnelbyggandet igen.

Av Soffan - 14 december 2011 20:39

Har 23 timmar kvar på fria hotellinternetet, men planen är att sova större delen av dessa timmar. Eller det är fas ett av planen, sova och dessutom sova gott, sen vakna utvilad, vara pigg och muter så jag har något att tillföra på morgondagens möte. Om jag nu har det, något att tillföra alltså. Skulle tro att det blir mer att lära o lyssna i morron. Men inget fel i det heller.

Dottern rapporterar direkt hemma från pysslet vid köksbordet och det få mig att inse att jag ligger nån vecka efter i julplaneringen. Hoppas på att komma igen hårt till helgen. Men först ska jag sitta på möte hela dagen i morron, sen kanske kika runt lite här i Sundsvall efter nån klapp till dottern. Nu väntar dock kvällens bok, Jägarens hjärta och samtidigt The fast and the furious: Tokyo drift på tv... Har i och för sig inte kollat igenon kanalutbudet, kan ju finnas annat att välja på oxå. Men de är inget fel på bilåkarfilm heller...

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19 20
21
22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se