Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under december 2011

Av Soffan - 13 december 2011 21:58

Den som söker, den finner... men fan va energi det går till att ständigt leta efter tillfälligt borttappade saker. Men ska inte klaga, jag hittade gardinuslingen... Energin ikväll räcker dock inte till att stryka och hänga upp den, utan det får bli en annan dag. Har föresten, till viss del, löst mysteriet med den ohyggligt stora åtgången av doftspray på kontorstoan... och kan bara säga som så här; allt är inte som det ser ut eller verkar. Sprayen används inte alls så som man kan tänka sig, för att dölja doftspår, den används för att mörda små stackas silverfiskar... Grymt och ondskefullt... plus att det ständigt ligger små döda urtidsdjur på golvet, något jag inte vill se. Kanske behövs den en lapp... hm... den som spraydödar, var vänlig avlägsna offret, eller i många fall offren, innan du lämnar muggen... Suck, är nog ganska trött, borde sova... Så får de bli. De var föresten himla gott med gröt på lussefirandet vid G förskola i morse och ännu godare me nybakt lussebullepå kvällenhos lilla M, tack för det. G var troligen sötast i välden oxå i fina klänningen.

ANNONS
Av Soffan - 12 december 2011 18:31

På bussen hem idag påmindes jag om varför jag inte tuggar tuggummi... och den som tuggat Hubba bubba på en badstrand fattar precis. Är tydligen helt oförmögen att avstå från att blåsa bubblor och smälla dom, vilket är mycket irriterande när andra gör det, plus att det kladdar. Sluttuggat på bussen alltså... men sen kom jag hem, och väl här hemma påmindes jag om vad jag gjorde i morse... Är helt jäkla otroligt, men jag har tappat bort min nya fina julgardin. Har letat överallt, eller gjorde det redan i morse... och det är ju trots allt en begränsad yta. Men irriterande nog är den fortfarande borta. Lärdomar idag, så här långt; tacka inte ja till tuggummi på bussen om du blir bjuden och att gardiner kan försvinna på en nanosekund...

ANNONS
Av Soffan - 11 december 2011 14:03

Hoppar snabbt mellan gärningarna under denna helg. Igår var det besök i huvudstaden, missade demonstrationer men såg fler poliser än jag gjort under mitt levda liv, än så länge. Missade däremot inte farsen Revisorn som hade sin näst sista föreställning igår på Stadsteatern. Himla skoj pjäs och äntligen tog jag mig då alltså tid för att se den kända, men avlägsna, släktingen i en huvudroll. Lite extra bonus var den teaterintresserade ryskan som satt bredvid mig som hade en del bakgrund till pjäsen att dela med sig av... Men tillbaka till hoppet mellan gärningarna... idag är jag jourhavande julklappsstödjare... typ. Har även på detta sätt gett bort samliga mina egna finurligt påkomna julklappsförslag... men känner mig ändå inte förslagslös... är mer orkeslös. I alla fall precis just nu när det gäller städning och möblering av sovrummet mitt... Ungefär som i fredags, vilket var en katastrof, för att vara en fredag. Det enda som fungerade bra var tankeverksamheten och kreativiteten på kontoret... hann skapa en hel del nyttigt material att jobba vidare med nästa vecka... men de var ju inte direkt hela dan de inte... Tur jag har en skapligt underhållande bok att roa mig med...

Av Soffan - 8 december 2011 20:59

Idag är de torsdag o i morron e de fredag o då ska de komma skitmycke snööö... vilket jag inte ser fram mot. Verkligen inte alls, tycker det räcker nu, man ser inte asfalten men man behöver inte skotta. Alldeles lagom alltså. Har haft en lagomdag för övrigt oxå, förutom att jag lyckades irritera en superdyr konsult genom att påtala brister och felaktigheter i hans rapport som en kommun beställt. Men tyckte jag hade rätt att ifrågasätta eftersom jag ska tolka rapporten och skapa nått bra av den som både tjänstemän och politiker ska stå bakom. Vilket naturligtvis är en ren utopi... för så går det inte till. Beslut tas och sen är det nån annan som står till svars... i alla fall om det gäller kritik. Hm...undrar vem man ska kontakta för att klaga om det kommer mer snö i morron är jag vill ha... för jag kan ju inte acceptera att det kan finnas andra som gläds åt snö...

Tror jag behöver stora mängder pepparkakor för att bli snäll igen idag ... hjälpte inte att "vaktmästarjobba" här hemma några timmar heller... men det hinns nog ändå inte ätas tillräckligt me pepparkakor innan det är dags att kura på kudden me boken. Fast då gör jag ju ingen skada i alla fall... så det är kanske enkare att bara gå och sova. Kom just på att jag har gjort en rolig sak idag oxå; har handlat skor me barn och barnbarn. Hade fullt upp med att hindra barnbarnet från att klättra ut i skyltfönstret medan dottern provade vinterskor för glatta livet, vilket kommer att behövas på nya jobbet... En stolt mor önskar härmed lilla M ett stort GRATTIS till nya jobbet!

Av Soffan - 7 december 2011 21:17

Svarade nyss på dotterns fråga om det var mycket gott att äta på julbordet, och de var det, verkligen... Jag passade även på att påstå att jag besinnat mig och ätit alldeles lagom... Känner nu att jag ljög, för jag kommer troligen inte att orka röra mig mer i kväll, överhuvudtaget. Så det blir definitivt ingen inflytt i nya sovrummet ikväll... utan det blir kudden o nya boken i reservsovrummet.

Av Soffan - 6 december 2011 13:18

Hoppas hoppas hoppas på julbord ikväll... hade så kasst med mig nu till lunch så jag är sugen på mer att äta och vill äta allt och gärna lite för mycket! Tycker jag är värd det, då jag inte avbokade dagens tandläkartid en enda gång, utan gick snällt dit på utsatt tid. Eller det va inte riktigt sant, för jag avbokade ju hos den andra tandläkaren... Äh, oavsett så väntar med spänning för att höra om det finns platser kvar till julbordet ikväll... eller i morron kväll.

Av Soffan - 5 december 2011 19:50

Höll troligen inte tummarna tillräckligt hårt, men det är ju lite svårt att göra det när man förväntas jobba emellanåt oxå. En enda liten list är ändå en list mer än igår, så det är på gång. Hoppet står nu till inflytt till helgen. Julklappshandlandet är däremot på gång på allvar nu, ska kolla på ny dator åt mig själv i morron... och kanske på nått åt dottern, om inte pengarna tar slut när jag betalt tapeter och allt... ;)

Kan inte säga annat än; att det var ju så där lagom julklappssmart att renovera lägenheten precis innan jul... men fint blir det. Synd bara att det blev så stökigt överallt annstans nu under tiden...

Av Soffan - 5 december 2011 13:36

Har sen lunch och surar över de senaste timmarnas jobb. Skulle gärna vilja skylla på den tokdyra konsulten att den nya trafiken inte blir som jag hoppats... då den ser ut att bli dyrare än han beräknat.

Ogillar som vanligt att få bannor för andras arbete… men är man sist i kedjan, så är man…  

Fick föresten sms nyss igen... klapparna trillar in vart efter och jag känner mig nöjd och slipper bli tutad åt på Kupolenparkeringen... Verkar att det blir inflyttning i nytapetserade rummet oxå, då det enligt ryktet, monteras golvlister för glatta livet där hemma. Håller tummarna!

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19 20
21
22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se