Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under februari 2012

Av Soffan - 3 februari 2012 19:03

De är inte sant... de är fredag kväll och jag lagar mat som kräver fläkt. Baske mig inte illa och maten innehåller flera olika ingredienser... förutom kryddor. Har hyrt film också och handlat sånt jag inte behöver, men han var så rar han som demade ”färsk” men fryst pizzadeg och fryst ”färsk” tomatsås att ha till. Smakade ju naturligtvis innan, och de var grymt gott. Lokalt tillverkat och allt var det oxå. Men pizzan får var till i morron, smart nog var degen portionspackad också. Idag blire istället risgrynsgröt och nää, de var inte det jag lagar, utan jag lagar riktig mat och det ska bli till matlådor, i massor, eller i alla fall några stycken.

Det enda jag glömde var godis till filmen, men jag tror jag står mig ändå. Måste ladda ordentligt nu ikväll inför morgondagen då det ska snyggas till på det lokala kontoret i källaren. Skrivbordet är på plats, halvt monterat och nu är det bara resten kvar. Det är med andra ord, totalkaos att ta reda på i morron.

ANNONS
Av Soffan - 2 februari 2012 12:34

Gårdagens onsdagssemla var helt underbar... Den sjönk snabbt i varma mjölken... och den innehöll verkligen marsipan, en rejäl bit, och inte nått sött flytande kladd som köpta semlor ofta innehåller. Så den var precis som en samla ska vara alltså, bara ännu lite mer och bättre. Förmodar att det blir min tur att göra fettisbulle på tisdag? För nu har väl säsongen startat, på riktigt, även om det inte är den 21 februari än?
ANNONS
Av Soffan - 1 februari 2012 11:45

Det ryktas om semla idag, för de finns de, läs dotter, som inte är petig med dag eller datum och som snällt lovat bjuda sin mamma på en semla, flytandes i en tallrik med het mjölk. En semla med riktig mandelmassa, fast jag tror mer på att den kommer att innehålla marsipan. Mindre mandel i marsipan... Längtar!


Den nedrans boken föresten, fejkbiografin Rekviem för John Cummings, som inte gick att läsa klar på bussen pga jobbigt slut, är nu utläst. Läste halva natten och grät en skvätt. Ibland vill man inte "veta", utan bara minnas... men bortsett från att boken har ett sorgligt, men väl känt slut, så var den riktigt bra. Trots att den inte är riktigt på riktigt...

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se