Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under april 2012

Av Soffan - 18 april 2012 21:50

Har varit ur form hela dan idag. Kan vara så att det beror på att jag inte längre klarar att ligga och läsa till två på nätterna. Men hur ska man annars hinna? Måste ju jobba om dagarna oxå. Och en dag som idag då mina kollegor "jobbar sönder" mitt jobb, då måste jag ju jobba ännu mer. Men skönt nog har jag ändå orkat göra lite hemma idag. Städa garaget stod på "attgöralistan"... o de va ju, kanske inte kul, men nödvändigt. Insåg att det fanns en del även där att köra till tippen. Men de får bli en annan dag... För nu, nu är det minsann dags för kudden och sista sidorna i spännande boken...

Av Soffan - 16 april 2012 21:01

Hunden snarkar och vill inte gå ut. Det va lika i morse. Då kan jag visserligen förstå honom... för det var blött och så kom det snö. Men nu är det ju bara blött, och när man varit ut, så får man sova igen. Och jag får sova... Men boken jag fick igår är rätt spännande så jag väntar nog vänta en stund med att sova... måste läsa några kapitel till... Men som sagt, jäklans vovve, dags att knalla ut o göra nattvändan. Är föresten en stolt mormor idag oxå, eller det är jag varje dag, men lite extra idag... första tvåordsmeningen har uttalats... Sen hade man kanske kunnat hoppas på att det skulle vart nått i stil med... mormor bäst eller nått sånt... haha. Men jag kan vänta, vi ska nog träna på lämpliga fraser... men det ska passera många mamma o pappa o bil o lampa o vovve innan dess.

Av Soffan - 15 april 2012 20:55

Hittade just ett julklappskontrakt som dottern undertecknat och där hon gav bort ett års diskning, visserligen gick det ut31 december 2001, men ändå. Undrar om jag ändå inte har några diskar tillgodo från det året? Ska forska lite i det vid lämpigt tillfälle. Har ju kontraktet kvar o allt... och då borde det ju gälla, eller hur?

Men gäller det inte så gör inte de så mycket ändå, förbrukar ju inte så mycket porslin just nu. Men det går tungt och känns tråkigt att vara matsträng och jag har kommit till stadiet när till och med recept är intressant litteratur... men som tur är så har jag fått ny bok av farbror L. Han har tänkt introducera, en för mig ny författare Lee Child, eller snarare Jim Grant, och han är i det närmaste lite chockad över att jag inte läst något av honom tidigare... och det kommer jag säker själv också att ångra i och med att jag börjar med den åttonde boken om militärpolisen Jack Reacher liv och leverne. Känns som om det hänt tidigare, det här med att göra saker i fel ordning...

Skrämde föresten vovven nyss när jag provad bortglömda solglasögon... han gillade inte att inte se mina ögon verkade det... Få se om han förlåter mig innan det är sol och solglasögonsäsong på riktigt... men det blir nog inget problem, egentligen, brukar ju tappa bort mina solisar ganska omgående... Hm, är oroväckande varm i pannan, jag oxå... så alltså, dags att ta kvällsprommisen o sen får de bli kudden o nya boken. O du M, jäklars va spännande det ska bli... ser fram mot sommaren.

Av Soffan - 14 april 2012 19:48

Genomlevde gårdagen, fredagen den trettonde, helt utan missöden. Jobbade lite väl länge bara för att vara fredag, men lilla vovven va me på kontoret så de gick rätt bra ändå. En sak som stört bara, jobbigt nog luktar precis all mat god just nu. Så fy för kollegor med väldoftande matlådor.

Men just nu deppar jag utan lördagsgodis, men kommer troligen att överleva dagen... om inte veckotidningsläsande tar knäcken på mig. Jäkla bestraffning. Men har jag köpt de dyra blanka fina tidningarna, då ska dom också läsas innan de återvinns eller återläses av någon annan. Hinner bläddra en hel del mellan hängning och påfyllning av tvättmaskin, men bara bläddra, för glasögonen är borta så nått läsande blir de inte. Men vet nog var jag ska leta, snart, nästa gång jag ska till tvättstugan. Kan verkligen konsten att roa mig en lördag jag... Oj, mena inte att låta gnällig. Har ju vart på utflykt med barn och barnbarn också... på stor loppis och småfyndat... vilket innebär att jag var för snål för att storfynda. Kan inte förneka att jag var en smula sugen på ett gäng tallrikar och en o annan Lisa Larsson figurin... men jag har däck att betala innan jag får fylla skåpen mera. Ska kanske hyra en film ist...?

Av Soffan - 12 april 2012 09:02

Uppe me tuppen och lyckades ändå "missa" bussen halv sex, fem över sex, tjugo i sju, tio över sju.. för att slutligen ta mig ut till kvart i åttabussen. Tung morron. Men... det regnar inte och jag har överlevt ett dygn på soppa o vatten... om man bortser från att jag åt en pytteliten bit av kollegan J födelsedagstårta till frukost igår. Har inte provat nya klänningen jag köpte i måndags igen, utan avvaktar och håller tummarna, eller borde kanske hålla munnen... från mackor i alla fall.

Bytte däck på bilen i går oxå, det vart nya fina däck.. men.. hm... har fortfarande plåtfälgar... hehe. Men med tanke på vad som hände senast jag kostade på nya däck till till en bil, avvaktar jag ytterligare kostnader ifall de dyker upp ännu en förarlös buss... är så att säga en smula försiktig och skrockfull...

Av Soffan - 10 april 2012 21:02

Glömde visst av igår att det fanns ett påtvingat köpstopp på påslakan. Vet inte om "fint" duger som orsak till undantag? Men Lilla G fick ju köpa en stol, så varför skulle inte jag få köpa ett påslakan? Nån rättvisa måste väl ändå finnas?

Ogillar föresten vädret oxå, även om jag var nöjd i morse. Eller det är nog mest mina läckande skor jag ogillar. Och regn, i kombination. Men de är ju hyggligt skönt att återfå värmen i soffan under filten en tisdagskväll oxå. Lite tokigt att somna bara och vakna först nu igen. Men det löser sig nog de med. Boken är tung och tungläst. Och om inte det hjälper kan jag ju tänka på alla pengarna jag ska göra av med i morron, på sommardäck och tänka tillbaka på vad som hände senast jag köpte nya däck. Min bil vart kraschad av förarlös buss... och jag fick lov att gråta i telefon för att få ersättning hos försäkringsbolaget. Blir trött bara av minnet...

Av Soffan - 9 april 2012 21:17

Klädköp och Ikea kan vara en prövning, det gäller bara att hitta exakt den rätta prylen för ett litet barnbarn att bli förälskad i... denna gång visade det sig vara en stol. Misstänker att det fanns andra kunder som tyckte lite synd om henne som fick bära sin stol själv, men helt klart litade hon inte tillräckligt på någon av oss för att överlåta stolen tillfälligt till någon av oss... Stolen skulle ovillkorligen med hem och är nu betald, hemkörd, buren upp för trappen och står nu hemma här och väntar på varmare balkongväder. Så snälla, kan man be att få lite värme?

Finns fler skäl till att värme önskas, lilla G fick fina sommarkläder och jag har än en gång köpt en sommarklänning som är jättefin, men som jag inte riktigt kan ha. Ställer vissa krav på mathållningen här framöver... för klänningen, den ska jag baske mig komma i, eller i kommer jag, men den sitta fint oxå. Så därför passade jag på att äta ett "sista" marsipanägg innan livet ska stramas upp... en annan dag.

Av Soffan - 8 april 2012 22:23

Kanske aldrig blir en världsnyhet... men jäklars va matlådor jag har producerat idag. Fick städa spisen både innan och efteråt... Måste vart en otroligt stärkande sovstund på förstukvisten i skogen idag. Frukost, de vart jag däremot utan, men det kan ju lätt bli så när man inte påannonserar sitt besök, i förväg. Tjuvöppnade istället påskägget jag skulle ge bort i present... men nöden har ju ingen lag, eller hur? Lämnade ju ändå mer än jag åt upp, vilket får ses som ett framsteg eller omtanke eller nått sånt. Fast frukost, de kombinerade jag ju med främmandefika några timmar senare med vännen M. Och en ny blomma fick jag också av henne... dödade ju pinsamt nog den jag fick tidigare...

Men dagen har bestått av mer än sova och fika... har tittat på när en massa kartonger skulle byta plats oxå och då fick jag erfara att en gamma potta kunde roa, vilket var oväntat... men mindre oväntat är att garaget fortfarande är ostädat. Men de kommer fler dagar att göra sånt tråk på... kanske redan i morron. Eller nån annan dag... för nu är det dags att avsluta filmtittandet och övergå till kudden och bokläsande.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards