Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under maj 2012

Av Soffan - 24 maj 2012 15:48

Blå himmel, varmt och sol, mår med andra ord gott. Befinner oss i södra Canada, i London, nära gränsen till USA. Vattnet man ska dricka luktar klor... blähää... Har därför ändrat mina frukostvanor, druckit mer mer kaffe senaste veckan än i hela mitt tidigare liv. Sitter just nu och gör upp planer för resten av dagen... men först väntar någon form av frukost. Hoppas jag. I morron är det repetition inför bröllopet och det är då, eller kanske först på lördag som sanningen kommer fram. Hur mycket har jag ätit upp mig senaste veckan... haha. Det är ju så gott med all snabbmat... hoppas ändå komma i klänningen.

Må så gott o kram, till "alla"

ANNONS
Av Soffan - 23 maj 2012 14:27

Det blir lite skuttigt idag oxå, för idag är det onsdag och det är dags att packa samma väskorna och lämna Ottawa för att flyga söderut. Målet är denna gång e London vid gränsen till USA. Men om jag ska ta det lite mer i ordning, måndag. I måndags var det helgdag och man firade drottningens födelsedag, Viktorias day, eller nått sånt. Har i dagsläget inte koll på om det är dagens Engelska drottning Elisabet födelsedag, eller om det var den tidigare drottning Viktorias. Eller om jag missuppfattat det hela totalt. Det mesta är i alla fall stängt och folk är ute och cyklar verkar det. För jag har nog aldrig tidigare sett så mycke folk på cykel. Och far man inte runt på hoj, så är man ändå ute och i solen, gående eller på nån av alla stränder eller i nån av de troligen oräknerliga parker. 

Måndagen har med andra ord vart en dag fylld av varma uteaktiviteter i solen... men... det visade sig att även här kan vädret växla. Från att vara gassande sol och 33 grader blåste det upp och mulnade på kvällen. Ingen dundrande åska, men en del regn. Temperaturen blev mer bekant, typ svensk sommar, 19 grader och halvkasst resten av kvällen. Så det vart till att masa sig in från uteplatsen där vi satt och tittade på när herrn i huset var i färd med att färdigställa tvillingdöttrarnas födelsedagspresent, en lekstuga, i byggsats. 

Men så vart det tisdag och vädret var fortfarande som hemma, gråmulet och lite regn då och då. Va trist det låter att beskriva hemmavädret på så sätt, men det är ju ofta skapligt kallt och när man då jämför med temperaturen i tex måndags, då är 20 grader nästan kallt. Speciellt om det även regnar. Men det är de är läge för shopping, och attans va tid det tog. Vi drog iväg tidigt på morron och va inte hemma förens 22 på kvällen, tror jag. Hur dyrt det vart, är privat, men, innan jag gör något mer idag måste jag se över finanserna.. haha.

Fick dessutom nån knäpp och köpte asdyra träningskläder, åt mig själv, när jag nu ska använda dem? Men vad det ser ut här, så kan man spatsera omkring mest varje dag och se spänstig ut i sina fina kläder som andas så bra i värmen. Inget mer svett på ryggen här inte.. hehe. Kan vara så att jag missförstått det senare och att det är en fördel om man använder dem vid fysisk aktivitet, men men, jag har ju inte helt koll på språket... haha. Är ju bäst på stillsamma aktiviteter jag, som att hänga i soffan och läsa. Vilket på¨minner mig om just sånt kan jag ännu inte göra eftersom mina ögon är i olag. Har i alla fall slutat svida så det står mellan pollenattack eller pinkeye, eller vad det kallas. Planen är att det ska gå över snabbt i alla fall.

Men det är fortfarande tisdag, och shopping pågår... så barnbarnet har en del att vänta. Finns att välja på och då det finns tvillingar i hemmet här där vi bor, så vet man var man ska handla nånstans. Så det har jag gjort.... men som sagt, på en massa andra ställen oxå. Det enda som inte kostade något igår var besöket på IKEA. Kan ju inte låta bli att se över sortimentet och möbleringarna på andra ställen. Har en inköpslista redo, när jag är hemma igen... bara så du vet lilla M, så har vi en resa dit att planera in. Och om det finns slantar kvar, blir den rätt kostsam, för mig. Träffade ett äldre par där oxå, med anknytning till norden. Dom jagade ikapp oss och pumpade oss sedan under resten av IKEAbesöket på alla svenskheter man kan tänka sig. Riktigt skoj, och som sagt, ett  bra kostnadsfritt avslut på kvällen. Äh, det allra sista var oxå gratis... för då smög vi omkring utanför den stora hockeyarenan, eller jag smög inte, jag satt helt slut och sliten i bilen och väntande... 


Och så plötsligt är jag ändå tillbaka till idag, utan att återberätta alla funderingar kring alla söta djur, förutom alla kanadagäss då, som man träffar på lite varstans, ibland platta utmed vagarna, men kanske återkommer till den vid senare tillfälle. För nu är det strax dags att kliva upp och låta dagen rassla pa igen. Vet att det blir utefrukost med pannkaka o allt annat tänkbart och sen börjar ruggigheterna, det är dags att bege sitt mot flygplatsen och fara söderut. Men först, dusch, påklädning, säga hejdå till tvillingarna och sedan frukosten och sen hejdå till Tanya och Marco... och så tja, streta sig in i ett plan... efter att hyrbilen återlämnats dammig och grann.


Klockan e nu troligen snart nio... Vaskan e packad och jag e redo for frukost, hamnade framfor pricklosa tangentbordet igen... vantar nu bara pa Tanya som lamnar barn pa dagis, sen bar de av ut pa tur me bilen, vis ska inspektera var de svenska hockeyspelarna bor... o frukostera... Tror Asa packar fortfarande... och jag har sakert natt mer som ska letas fram jag oxo... skor till exempel och lite blot tvatt. Sa dar ja, Asa hojtar om att jag glomt duschcreme... Suck... de tar tid att gora sig i ordning...


Ha de nu gott och manga kramar, sa hors vi senare

ANNONS
Av Soffan - 21 maj 2012 15:01

Tror jag måst börja från början... Jag är inte hemma, utan jag är på tur, till Kanada. Fick frågan för ett litet tag sen om jag jag skulle med,  och svarade naturligtvis, -Självklart! -När åker vi? Och det är ungefär precis just nu. Eller har ju redan rest och är således på resande fot sedan i torsdags.

Jobbade som en galning på onsdagen för att få allt klart till avresedagen... dvs packade på torsdag morron och nojjade över allt på vägen mot tåget i Borlänge. Fick skjuts dit av barn och barnbarn... Vart lite tårar när jag steg på tåget och lila G inte fick följa med. Lovar därför härmed att; G vi ska åka tåg... och buss i sommar. Och din mamma får följa, om hon vill.

Men tåget var det, tåget tog mig till Lidköping med byte i Hallsberg. Väl där packade jag om väskan och dumpade en del grejer, var ju lite kallt när jag åkte och visste att de i alla fall skulle vara något varmare. Vilket nu några dagar ska visa vis vara en underdrift, det är jäkligt varmt. Vart visst det precis när vi landad eller snarare ankom med bil till Ottawa. Men resan hit bestod minsann inte bara av en flygtur, utan tre, Första stoppet från Landvetter var Frankfurt, nästa stopp och flygplansbyte var i Montreal. Vilken för övrigt har misslyckats totalt med logistiken när man bara ska mellanlanda o byta plan. Planet vart förresten först inställt oxå... och jäkligt litet var de oxå, de som vi sen flög med till Ottawa. Sen vart det hyrbil och världen vart stor. Inte bara kylskåpen utan alltså vägarna. Många filer att hålla reda på¨.


Men det där de var ju flera dagar sen, nu är det måndag och solen skiner och klockan är halv sju på morron... skulle tro att det är över 25 grader varmt. Har inga speciella planer för dagen, än. Men det kommer nog.


Känner att jag hoppar... Reste alltså i torsdags med tåg, var ute och flög tre vändor i fredags. Kollade över Ottawa från de flesta vinklar i lördags. Parlament, gamla hus, ambassadområden och så vidare. Letade på den svenska ambassaden oxå, vem det nu än är som huserar där, så håller den till i ett fint hus som dessutom var gigantiskt stort. 


Shopping hanns de med, och Tanya, som vi bor hos, rekommenderade en alldeles speciell bokhandel... Chapters... Kunde naturligtvis inte motstå frestelsen att handla lite. Konsekvensen av detta blir att jag måste göra mig av med fler saker än jag tänkt inför hemresan. Eller så måste det bli ändå. För det är så himla mycket varmare än jag packat för då det håller sig kring 32 grader på dagarna... och håller värme upp mot 28 grader fram till åtta nio på kvällarna, så jag måste handla upp mig på sommarkläder, för varm sommar och inte för svensk halvkall sommar. 


Lördagen hanns det även med att fara på Spa, LeNordik hette det och det ligger i Chelsea i Qu'ebec. Många olika slags bastubad varvat med kalla och varma utomhuspooler. Skönt, avslappnande och jag blev helt mosig efteråt och sov som ett barn. 


Söndagen, dvs igår, hålls ett hårdare tempo med luftturer i något gondolliknande upp mot höga höjder med gigantisk utsikt i Mont-Tremblant i Qu'ebec. Tror vi hamnade på 875 meter över havet... På sommaren vandras det och solas och vintertid åks det skidor. Fast i söndags, då cyklades det utför berget. I går var hela Tanyas familj oxå med, tvillingtjejer på snart två år och maken Marco. Eftersom vi vart rätt många for vi i varsina bilar och det är baske med inte lätt att hålla ordning på varandra på dom här vägarna. Sen är det rätt ofta skumma trafikregler, typ att man ibland får köra mot rött ljus när man ska svänga mot höger, fast det beror även på vilken provins man befinner sig i... osv. Sen fick vi lära oss något obehagligt. Vi hamnade i bilkö bakom en mc-olycka med dödlig utgång. Och när något sådant händer så stängs vägen av, helt, oavsett storlek. Trafiken leds runt, eller det är ju de den inte gör, utan man få leta sig fram. Därför hamnade vi på grusvägar, al a hemma. Tanyas barn blev vettskrämda av samma typ av grusväg som Greta somnar så fint av. De grät och hyperventilerade... själv vart jag en smula stressad av att hamna bakom en förare som troligen för första gången i sill liv körde dammaig grusväg. Livsfarlig och samtidigt var jag tvungen att hålla koll på bilarna innan. Men samtidigt visste man ju inte om nån överhuvudtaget visste vart vi skulle åka för att komma ut på stora vägen mot Ottawa igen... för att slippa köra in till Montreal och där välja stora vägen tillbaka. Äventyr alltså. Men läskig olycka. Det är oväntat många mc ute på vägarna och här existerar inte skyddskläder i form av skinnjacka eller nått sånt, utan det är t-skirt som gäller. 


Kommer troligen att komma på nya saker som hänt och som jag hunnit göra efter hand, men så får det bli. Jag tänker ju alltid lite rörigt och hoppigt till vardags oxå. Men det här är en start.... Lovar att försöka skriva lite mera ordningsamt hädanefter.... om inte hjärnan kokar sönder. Verkar bli varmare än igår, idag, vilket innebär svett och ögonsvid. Vilket jag redan lider... jäklars vilken ögoninfektion jag lyckats skaffa mig. Ett av dagens uppdrag blir alltså att uppsöka en drogaffär... måste hinna nått som tar bort det röda, varet och svidande. Snabbt. Vill dessutom passa på att be om ursäkt för alla former av stavfel och annat... datorn är liten och glasögonen kass... och så ser jag ju bara hälften av allt jag upplever just nu... 

Av Soffan - 21 maj 2012 03:26

Kora fyrfiligt genom Ottawa, kan nog gora vem som helst en smula svettig... men nu e de gjort. Sen fick jag lara mig noge nytt idag... vid trafikolyckor med samsta tankbara utgang, stangs vagen av helt och ja, hur de nu an gick till sa letade vi oss genom grusvagar o buskage tillbaka ut pa stora vagen igen. Sa nu e vi tillbaka hemma efter en varm solig dag hogt uppe bland gondoler och skidbackar o annat... fast det har ju varit over 30 grader idag oxo sa, inga skidor utan bara sol och god mat.

Av Soffan - 20 maj 2012 03:13

Vet inte om det ar viktigt i sammanhanget.... men det ar 27 grader varmt, typ... och sol. Lite trakigt bara att de finns dom som inte ar med har i solen, utan som fatt stanna hemma och flytta... hem till mig en svang. Kram pa er

Av Soffan - 19 maj 2012 15:17

Morgonstund har guld i mun och inga bokstavar med prickar. Pannkakor till frukost och sol ute. Varmt e de oxo. Resan gick bra, alla flygturerna, tror jag, kikade ju mesta bara pa varlden genom huvjackan... vid start och landning iaf. Kan bara konstatera, sa har langt, att de mesta e mycket strorre... Men aterkommer med mer nar jag upplevt mer av dagen.

Av Soffan - 16 maj 2012 22:40

Visste väl att man alltid hinner köpa minst ett par skor till, speciellt när man varken har tid eller råd. Eller råd har jag väl, men borde kanske valt att köpa nått annat... tråkigare.

Kollade just på klockan o insåg att det börjar bli sent, men tvätten vart just klar, så packningen spar jag på till i morron. Är tvärsäker på att det går lättare då. Hjärnan har lixom packat ihop för idag, och den är ursäktad. Är man uppe o sprätter halv fem har man bara sig själv att skylla. Den här halva arbetsdagen vart inte heller riktigt som tänkt. Eller inte halv i alla fall. Men det är oxå historia nu. För nu är det sova som gäller... måste ladda inför morgondagen. För då SKA det packas... eller så får jag köpa nytt av allt. Skorna jag köpte var nog föresten de dyrast jag någonsin köpt, dyraste prislappen i alla fall. Gillar verkligen "halva priset" lappar... även om det egentigen inte riktigt hjälpte den här gången...

Av Soffan - 16 maj 2012 12:07

Lilla vovven hade goda skäl att sura härom dagen. Orsaken stavas... fästing. Äckliga onödiga djur. Fy. Vårdonade just har på sidan och börjar känna viss, inte stress, men att det börja bli en smula brådis... Har en hel del att bestyra med innan i morron. Så... dags att sätta fart. Men ett par skor ska jag väl ändå hinna med att köpa, för de hinner man väl alltid?

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se