Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under maj 2012

Av Soffan - 14 maj 2012 19:54

Projektet med att förvandla mitt sovrum till ett tvårsrum fortgår, men det ser ut att jag kommer att nå målet, snart. Det är bara det att varje gång jag närmar mig ett nytt målområde så dyker det upp en miljon små saker och papper som jag inte har en aning om var jag ska göra av. Den stora svarta plastsäcken... även kallad "det svarta hålet" är mig behjälplig när jag har svårt att ta beslut. Det lixom bara försvinner saker ner där och dom kommer inte tillbaka.

Men jag roar mig ju naturligtvis inte bara med att slänga saker... jag plågar ju vovven med mysig kroppsvård oxå. Varför skulle han klara sig undan, när jag har röda ögon efter att ha färgat fransarna? Så alltså myser vi och umgås och pysslar om varandra... allt för att få en "ledig" kväll att gå åt, utan att ligga i soffan o läsa bok. Nu kan det ju i och för sig vara så att grannarna hört att han nyss troligen var världens argaste lilla vovven... men kloklippning, de kommer man inte undan hur illa man än låter. Och vi har det ju rätt mysigt nu ialla fall, när läskiga klotången ligger i skåpet igen. Och nu har jag bestämt mig, trasiga gamla vinterskor ska slängas, även om de är vattentäta och har varit toppenbra i en massa år. Skor med heltrasigt foder åker ner i "svarta hålet" och på så sätt skapas plats för... andra skor.

Av Soffan - 13 maj 2012 09:13

Söndag, sol och ingen huvudvärk alltså en bra start på dagen... då är de bara att invänta att lusten att städa infinner sig då... hehe. Det är ju bara det att den lusten så sällan hänger samman med sol. Men tvätta, det måste jag, och så vill lilla vovven ut, och de nu på en gång. Får skjuta på frukosten en stund o vara lilla vovven behjälplig med sina morgonbestyr... sen frukost.

Av Soffan - 12 maj 2012 22:55

Jäkla skitväder. Jag fryser trots dubbla sockor och huvet gör ont. Aldrig skoj att känna sig klen, men nu rent av olämpligt. Hitta inga bra skor heller, eller jo, de gjorde jag. Men jag har köpt bilar som varit billigare, så de vart inga skor. Och nästa gång ska jag ta på glasögon och titta över prisläget innan jag provar och blir köpnöjd. Men attans så fin de var, me klack o allt. Men ska jag köpa några skor så lär de väl bli några fotriktiga sandaler eller nått annat nyttigt... suck. Humöret är, som synes, på nivå... "purken"... så bäst är nog att gå o sova... och hoppas på bättre humör i morron. Har i alla fall städat bort alla föreningspapper ner till kontoret, där dom ska vara, och inte på mitt köksbord. Och i morron, då när humöret ska vara på topp, då ska jag göra allt de jag inte gjort de senaste veckorna... städa klart och börja packa.

Av Soffan - 11 maj 2012 23:51

Tre eller om det kanske vart fyra tolvtimmarsdagar på raken är mer än vad jag orkar verkar det som.  Byta databas och kartprogram och samtidigt förbereda ledighet tar på krafterna. Eller det kanske inte heter att man byter, för innehållet är ju det samma, men oavsett så är det nytt och lite extra bök. Om tröttheten beror på ålder eller bara förnuft, vet inte, men trött är jag. Lilla vovven verkar i alla fall glad att se mig, även om jag knappt orkar röra på mig och så får man ju fika med vännen M när man är en äkta trötter på en fredag. Förutsatt att man sedan städar på lördag... eller hur nu reglerna för fika lyder?

Av Soffan - 8 maj 2012 21:20

... hm... har visst inte städat bort påsken än här heller... maripankyckingarna var visserligen god, men det är dags för något "vårigare"... men de får bli en annan dag...

Av Soffan - 8 maj 2012 21:06

Det tar sig, resväska är nu införskaffad men ett litet ynka problem återstår, att välja kod. Gråter snart över alla nya koder som "drabbat" mig senaste veckorna. Fantasin är slut, men kollegan P har skapat en lysande komihåggrej åt mig, turligt nog. Skulle varken få pengar, mat eller komma in hemma utan hjälpredan.

Vart rätt sen hem ikväll, men det blir så när man ska, inte bara köpa kläder, utan även hjälpa granntanter att byta pyttesmå batterier i rätt onödiga grejer, utan glasögon. Nufflade och tappade batteriet galet många gånger. Men till sist vart det siffror displayen. Men själv har jag just nu snarare små får skuttandes framför ögonen. Är förtvivlat trött... och så måste jag upp tidigt i morron och vara pigg o glad o redo för utbildning. Därför, dags för kudden, men tar för säkerhets skull med boken oxå. Det tar på krafterna att vara jag just nu... men laddade ändå orken genom en pusselstund med barnbarnet innan det var dags för henne att sova. Så egentligen har jag ju gjort en himla massa många saker nu i kväll... och då får man vara trötter. Så de så.

Av Soffan - 7 maj 2012 21:21

Mora Träsk for på tigerjakt och lilla vovven skrämmer gris. Fick just en rapport från skogsgläntan. Lilla vovven tar denna veckas uppdrag på fullaste allvar. Han lever friluftsliv och då ska man tydligen också vakta sitt tillfälliga hem, från vildsvin, även om man bara råkar väga fyra och ett halvt. Själv hade jag blivit skiträdd och flaxat och skrikit åt dem. Fast det var väl ungefär de han gjorde, på sitt sätt... kan jag tro. Dom är ju läskigt stora och ser inte så där himla jättesnäll ut... Trist oxå att dom, grisarna, hittat gläntan, för dom förstör så mycket... förutom att dom är stor och skräms.


På hemmafronten har nya dyra gemensamma tvättmaskinen kommit och är redan installerad, så i morgon är det hög tid att fnula ihop den allra enklaste tvättinstruktionen man kan tänka sig. Kan bli klurigt, men annars får det bli organiserad tvättkurs.. haha. Och då är det väl så, att det är den som tagit emot maskinen som håller kursen, eller?



Av Soffan - 6 maj 2012 21:18

Planen har länge varit att genomför en grundlig och monumental storstädning här hemma. Resultatet har låtit vänta på sig, och så är det fortfarande... men... jag har donat klar balkongen för ”finväder”. Så nu är det bara att ”släppa till” en massa sol och varma dagar, för jag är redo... Men det är klart, det blir inte så mycket trist städande när man istället kan välja att fara på tur till skogen med barnbarn och vovve. Många hästar att titta på efter vägen är det också, så det tar tid. Läskigast idag var nog i alla fall ödlan i växthuset... o nu mena jag inte den stora som satt och häckade där när vi kom, hehe, utan en liten snabbspringande grå rackare. Lilla G föredrog att beskåda det lilla livet på behövigt avstånd, från utsidan av växthuset.

Kycklingarna var betydligt trevligare, tyckte lilla G... och fyra dagar gamla kycklingar är ju bara hur söta som helst... och en egen vattenkanna, kan ju vara precis hur skoj som helst, även om man inte fick vattna inomhus.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards