Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under juli 2012

Av Soffan - 25 juli 2012 15:35

Igår inledde jag dagen med att kommentera hur jäkla kallt det var om fötterna, något jag tar tillbaka idag... för käre nån va varmt de är om fötterna idag. Helt underbart varmt o svettigt, precis som det ska vara, om man inte är hund förstås... Lilla vovven orkar inte med sig själv alls idag, två vändor med bollen, sen fick det räcka. Nu liger han helt utslagen på golvet... inne... men snart vinglar han väl ut i solen på balkongen igen, kan jag tro...

Själv har jag nog varit mer social än någonsin idag, måste beror på värmen det oxå. Annars så kärva grannar är pratsamma o på gott humör, det tog även nära en timme att hämta några böcker på skafferiet pga pratsamma mammor till gamla lekkompisar. Fastna i tvättstugan gjorde jag oxå, passade dessutom på att uppmuntra en äldre dam till ett smärre regelbrott när jag ändå höll på.

Molnet just precis för stunden är bara att jag måste läxa upp en annan granne... men det väntar jag nog med till i kväll... för varmt och trvisamt just nu i alla fall.


Vet inte om jag ens får nämna det... utan att det slår tillbaka... men idag kom dottern hem med en teckning och det kändes precis som förr. Eller det var faktiskt en målning, vattenfärger i alla fall... Den ligger i hallen, vet inte om den är min, men om den nu är det så vill jag här passa på att berätta; jag har många års samlade konstverk i en låda. Har alltså inte slängt dem, så de så.

ANNONS
Av Soffan - 24 juli 2012 11:30

Käre nån va kallt det är om fötterna och inte har jag badat än heller. Det går lite sådär med semestern och återhämtningsperioden efter tung jobbvår. Men jag ska inte vara otacksam, Canadaresan bjöd på både bad och värme... och nu är alla skulder betalda oxå. Så egentligen är allt bra... nästan.

ANNONS
Av Soffan - 14 juli 2012 21:36

Hm, det tog minsann sin lilla tid att få fart på dvd. Någon, misstänker ingen speciell, har pillat ur batterierna ur dosan... Hann träna på många av mina mindre fina ord innan jag hittade "felet". Men nu så... dags för Disney och John Carter...

Av Soffan - 14 juli 2012 21:03

Minst tio år år gamla minnen, det var vad som möte mig när jag rev upp dörren hemma igen efter en snabbvända till skafferiet; Dia Psalma, De Lyckliga Kompisarna... och nästan som gamla blandband... Definitivt 50 spänn...  o en massa annat musikaliskt godis. Dottern har fått fart på stereon... och volymgrejen, som sprakar när man vill höja ljudet, och det kändes så himlans bekant. Dottern och barnbarnet kuttade och levde loppan, så det var nog inte sista gången dom gamla skivorna spelades denna sommar. Hoppas jag...

Men nu är det tyst, barnbarnet sover efter en händelserik dag och hennes mor o far är på grillning. Man somnar tydligen gott efter att ha skuttat en stund på kvällen och innan har varit i skogen o hälsa på gammelmorfar och alla hönsen o kaninen Doris, både på eftermiddagen och nu till kvällen. Och har man sen fått en dos av gammal trallpunk oxå, då somnar man nog lycklig, inte bara som tvååringen utan även medelålders. Men där är jag inte riktigt än, eller jo, åldersmässigtm men inte för kvällen, först blire en stund med John Carter...

Av Soffan - 14 juli 2012 13:39

Lördag morron, 23 inkomna jobbmail och mobilen bryter samman. Är det mån tro ett tecken på att till och med mobilen anser att det är dags för semester?

Verkar aldrig ta slut på inkomna felmeddelanden... så det blir en jobbdag till, minst. Sen får de vara nog...

Av Soffan - 12 juli 2012 21:32

Åh, äntlligen en hostfri natt. Har snörvlat i två månader och är mer än lovligt trött på det. Men å andra sidan så jobbar jag ju på semestern oxå. Trodde jag skulle bli klar idag, men det blir nog några timmar till... en annan dag. Måste låta kollegan "på andra sidan" fundera ett varv till. För morgondagen har jag dessutom andra planer... kanske. Oavsett så är det fredag o då är de nästan helg o ledigt. Kanske bara ska drömma om ny datorn jag vill ha... om den inte va så dyr.

Av Soffan - 10 juli 2012 11:00

Så där ja, nu har jag testat det här med semester oxå, i hela en och en halv dag, om man räknar bort timmarna jag jobbade igår. Dags att dra sig norrut och göra nån timme på kontoret... och hålla tummarna för att övriga har gjort klart så jag kan göra sommarfärdig, helst den här veckan. Ska passa på att kika på ny dator oxå och en kudde. Tror faktiskt inte det finns att köpa vare sig dator eller kudde på hemmaplan... så inget lokalhandlande idag.

Ska bara kolla mailen innan jag åker... och näää, ingen "arbetsorder" ännu... suck. Fy va trist att bara gå och vänta... känns som jobb utan att prestera något. Hittade däremot ett fel i interna kontorstelefonboken... alltid något och det innebär att någon annan oxå får jobba på sin semester.

Av Soffan - 9 juli 2012 20:02

Det händer inte så ofta att jag och lilla vovven verkligen förstår varandra, men idag har hänt, och jag stöttar honom helt o fullt i hans beslut att avstå från att gå ut när det spöregnar. Men tack och lov är det trots allt uppehåll mellan skurarna och nu nästan, eller tja, nästannästan något solliknande. Är ju inte riktigt säker, det var ju ett tag sen solen visade sig... men det påminner iaf... så han slipper inte undan att gå ut och bli blöt om tassarna.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se