Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under oktober 2012

Av Soffan - 14 oktober 2012 11:07

Bakvända dagen ska snart bli bästa kalasdagen. Tvättar, hemmapysslar och tänker tillbaka, ca 25 år. Helt galet vad tiden har gått fort, men idag är det dags att fira dottern på hennes 25-årsdag.


Paketet ligger redo i bilen, lilla vovven vilar sig i form, jag käkar frukost till lunch och balkongen är färdigstädad efter skatornas kalas igår. Hade ställt ut en säck med en illaluktande gammal skinnfäll i och den luktade tydligen mumma i skatornas tycke. Det var även lite överblommade balkonglådeblommor i säcken... När skatorna kalasat fädigt var fällen i småbitar och blomjord överallt... hoppas bara grannen under inte fick alltför mycket skräp ner till sig.


Träffade dessutom nyss på en av mina äldre grannar och hon var jätteglad att bli av med en stor rönn precis utanför fönstret. Känns därmed något bättre idag än igår, när jag bara fick bannor för att jag låtit fälla 12 rönnar, naturligtvis med Länstyrelsens tillåtelse, dom stod ju på rad... och då är det en allé... och då krävs tillstånd, hej o hå. Hälften av träden var så rutten att de nog inte klarat en vinter med en massa snö till... så oavsett klagomål, var det ett bra beslut. Nu gäller det bara att leta fram nya fina mindre träd... och få nån att plantera dem...


Men nu, nu är det dags för dagens sista vända ner i tvättstugan, sen äre kalas resten av dan...

ANNONS
Av Soffan - 13 oktober 2012 20:05

Blir många timmar i tvsoffan med Hårdrockens historia idag och hela tiden ett skumt missljud i bakgrunden. Hunden har vaknat och är uttråkad efter att ha sovit bort hela eftermiddagen efter att ha varit i skogen och skrämt hönor och jagat boll hos far. Han gnisslar tyst men tillräckligt högt så att jag precis hör det... och ser naturligtvis helt oförstående ut när jag ber honom hålla tyst. Han är dessutom rätt knäckt över att inte längre ha fler än tio rönnar att nosa o lyfta benet mot direkt utanför dörren. Så det är inte bara trädkramande äldre damer som är uppjagad, utan även en liten hund kan ha synpunkter på trädfällning... Men som sagt, just nu njuter jag av Metallica... och hunden gnisslar vidare...

ANNONS
Av Soffan - 12 oktober 2012 16:04

Härligt att kunna sitta flera mil hemifrån och beställa trädfällning, stubbgrävning och nertagande av buskage... och naturligtvis inte svara i telefon på okända nummer. För med tanke på senaste timmarnas strulande med databasen, eller snarare programmet som hanterar datat, är jag... omunter... och direkt olämplig att föra ett samtal med, i allafall om man vill klaga på något som gäller träd, stubbar eller buskar. Finns nog just nu för stunden inget som jag inte kommer att lika vid i-landsproblem... jämfört med vad databasen utsätter mig för just nu. Känns som ett härligt avslut på en hård arbetsvecka...


Fast det finns en sak som kan få mig att flina, och det är gårdagens resultat en sån där test på nätet… Du fick 7 rätt svar på 9 frågor; DU ÄR EN VERKLIG FASHIONISTA! GRATTIS!


De trodde ni inte om mig, eller hur… haha…

Av Soffan - 12 oktober 2012 10:06

Jahaja, nu sitter man alltså här, menar inte att klaga över solen, men med ett solskydd på fönsterrutan ut mot yttervärlden med MyLittlePony på... För fortsatta tråkning, ställer er i kö.. men.. jag ser i alla fall vad jag har på skärmen idag... utan att pynta fönstret med sopsäck... och rosa är rätt klädsam.


Vill heller inte klaga på alla trevliga hantverkare vi har på kontoret nu mer... men nu längtar jag efter persienner, gardiner och lister runt de nya fönstren, det blåser ju på mig, förutom att man få solen i ögat.

Av Soffan - 7 oktober 2012 12:26

Nu har jag skapligt klart för mig hur många flyttkartonger som ryms i en golf... och det är många. Faktisk många fler än jag ens kunnat gissa mig till...Så nu är ännu ett förråd tömt och de tillfälliga sommargästerna har flyttat ut ytterligare lite mer, hem till sig och nya huset.

Av Soffan - 6 oktober 2012 22:21

Dora kan flyga och jag somnade nyss ifrån mitt fikafrämmande... med andra ord, de har vart mycke idag.  

Tidig uppstigning och färd mot Rättviks marknad, inget speciellt på önskelistan, förutom Belgiska våfflor. Lilla G var på strålande humör hela dagen och fick en Dora-ballong som hon bara älskade... en ballong som jag ganska snart lyckades hjälpa till att nå yttre rymden... Del två av dagen, då lilla G somnat och bara accepterat att ballongen var borta, då leta vi ny ballong. Hittade en lika dan... och restan av dagen var räddad. Nu är det mest bara mina tår som deppar och sen vart det ju lite tokigt med kvällsfikat som vännen M inte fick, bara för att jag somna mest hela tiden när vi skulle kolla på Helgonet o dricka te... men vi får ta det en annan dag. En dag eller kväll när jag e lite mer vaken.

Av Soffan - 5 oktober 2012 16:25

Ett förtydligande med avseende på gårdagens snyltande av Stadsmissionens kanelbullar, vilka ett blått politiskt parti delade ut i tältmiljö; -Jag har inte gjort personlig konkurs… det blir julklappar även i år. Detta trots besöket vid Marimekkobutiken vid Norrmalmstorg... där jag alltså även "firade" kanelbullens dag.

Av Soffan - 4 oktober 2012 18:27

Stadsmissionen bakar bullar som trött dalmas med god aptit gluffsar i sig...

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se