Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under december 2012

Av Soffan - 2 december 2012 21:14

Lärde mig massor med nya saker om min bil idag när jag för första gången läste manualen. Kan väl erkänna att vissa saker kanske skulle ha vart bra att veta redan för några år sen när jag köpte bilen, men sen är de ju så att de är ju rätt mesigt att läsa manual oxå... menar; få på lyset, flytta och fälla sätet och öppna skuffen och tanklocket har jag ju grejat ändå. Fylla på spolarvätska oxå. Värre med de där ynkligt små symbolerna som visar sig emellanåt, men nu vet jag, en del mer i alla fall. Lyckades även, troligen i alla fall, köpa rätt glykol oxå, för det var en sån symbol som förde sånt väsen. Och nu när det jobbigt nog tydligen ska vara kallt i flera dagar kan de väl vara bra om bilen inte fryser... och helst inte jag heller. Så i morron, då ska det letas fram täckbrallor... dom e ju så diskret o fin, man, dvs jag, ser närmast ut som en vandrande blomrabatt i dom. Men knäna kärvar i alla fall inte om jag håller dom varm...

ANNONS
Av Soffan - 2 december 2012 10:06

Minus tolv, strålande sol, Gävlebocken har överlevt natten utan att brinna och lampjäkeln i bilen blinkar fortfarande. Har inte fipplat ut ljusslinga på balkongen heller, tänker inte kolla några väderprognoser, men hoppas på att det blir något varmare om några dagar. I annat fall måste jag ner i källaren och leta fram varmaste vinterkläderna. Det här med bilen måste jag däremot greja oavsett minusgrader, eller snarare på grund av minusgrader. Tror det är nån form av protest mot låg glykolnivå, kanske, eller inte. Det är alltså dags att klä sig, gå ut och till bilen, rustad med glasögon för att läsa manual och identifiera symboler, i dagsljus.

ANNONS
Av Soffan - 1 december 2012 23:15

Är inte säker, men tror min bil ville säga mig något nu ikväll. Det pep och blinkade, men det är ju så attans små symboler, så vad den hade för synpunkt, de vet jag inte. Och är det sen tio minus, då vet jag inte om jag bryr mig så där himla mycket heller, prio ett var snarast att snabbt komma hem och få in bilen i garaget och mig själv till soffan och filten för ännu en kopp te och en stund med boken. Fryser som sjutton ute, har lixom inte riktigt vant mig eller snarare accepterat vädret än.


Lite surt oxå att jag inte pynta till på balkongen innan det vart skitkallt... för i morron ska de banne mig lysa fint där ute, även om så fingrarna ska bli blå innan jag fått till det med ljusslingan.

Av Soffan - 1 december 2012 13:41

Är en fönstershoppare idag, i dubbel bemärkelse. Tog mig för ovanlighetens skull en promenad upp på stan för att kolla lite... och de va rätt onödigt. Alla skyltfönster var ju täckta med papp... hade glömt hur långt vi kommit i kalendern och hade alltså totalt glömt att det är julskyltning i morron. Således fick jag ju lov att även kika in i en o annan butik. Men frös ganska snart hem, till mitt eget hem med fönster ut mot "skafferiet". Tror alla i hela stan har bestämt sig för att handla precis just nu. Så jag "fönstershoppar" tills det ser ut att även jag får plats inne på butiken, vilket kan dröja, för nu kom jag även på att butiken visst firar 10 år eller nått sånt med en massa ståhej och bjudmat... Vilket ju i och för sig oxå kan vara ett skäl till att ända gå ner och trängas... eller inte?

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se