Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under april 2013

Av Soffan - 21 april 2013 21:19

Treårskalas och gofika. Kunde inte haft en bättre eftermiddag. Möjligen något varmare, men man kan inte få allt och dessutom ska man vara försiktigt med vad man önskar. Barnbarnet kvittrade i alla fall och hade så fullt upp med annat, att öppna paket, de hade hon knappt inte tid med.


Bokhyllorna vart färdigflyttad under dagen oxå, konstigt nog blev det böcker över även denna gång. Men krångligt nog inte såna jag kan tänka mig att göra mig av med, utan såna jag absolut vill ha kvar. SÅ det blir till att öppna bokhylledörrarna o plocka ut lika många, andra som jag kan avyttra. En annan dag, för nu ska jag bestämma mig för om jag ska göra mig av med sista delen av en tidigare fin bokhylla som gick sönder i samband med vattenläckan i vardagsrummet för några år sen. Sparade en hylldel, ser rätt illa ut, men varit funktionellt och nu ska jag alltså kanske göra slut med den, men kan alltså inte bestämma mig. Ha den kvar eller inte? Får nog sova på det, för om jag går upp jättetidigt i morron kan jag kanske ta ett beslut. Ha den kvar eller inte? Svåra beslut det här...

ANNONS
Av Soffan - 21 april 2013 12:40

Precis just idag skulle livet kännas lättare utan huvud, i alla fall mindre trångt. Inte blir det bättre av att jag flyttar runt bokhyllor, i en evig flyttkarusell, runt i lägenheten. Men nån gång ska dom väl hamna "rätt"? Annars måste jag börja slänga böcker... igen. Förra gången jag rensade i hyllorna lämnade nog ca tvåhundra "dammsamlare" mitt hem, alla lästa, alla saknad... eller inte. Men det är svårt att bara slänga böcker.


Fast just nu skulle jag vilja göra nått roligare, som att slå in paket. Ska ju på treårskalas idag, bästa lilla barnbarnet blir ju stora tjejen idag och då ska paket ha fina papper. Men, innan dess, dags att sätta fart på dagen o skallen, har en o annan bok att flytta oxå innan jag är klar. Och så har jag ju ett köksbord fullt av pelargonsticklingar oxå, så där kan jag inte slå in paket eller äta frukost, dvs ännu några fler grejer som ska flyttas runt till bättre ställe, sen, nu böcker, sen kalas, sen skott och dammsuga.

ANNONS
Av Soffan - 20 april 2013 08:39

Finns fler i släkten som inte har förmåga att få med sig alla varor från bandet när man handlat. Men ingen fara, chokladbiten är räddad och levereras vid lämpligt tillfälle under helgen.


Gårdagen var överlag en jobbig dag, men inte på jobbet, för där gick det mesta enligt planen. Tårta och efterrätt samma dag, suddar dessutom effektivt ut minnet av de eventuella problem som ändå uppstod. Det jobbiga fick nära o kära stå för, men vissa dagar i livet är av den här typen. Finns det liv och glädje, då finns det även stunder av sorg. Och gårdagen var just en sån dag...


Men som sagt min dag, var lugnare. Jobbade, eller tänkte/planerade kanske mer än utförde rent fysiskt arbete, om man bortser från ommöbleringen på kontoret. Troligen den sjunde i ordningen. Men jag hittade ju en bra hylla, som ingen kändes vid, genomförde ett byte. Och har efterlämnat en hylla i korridoren som är för tung att bära, dvs drog ut den dit. Men det löser jag en annan dag. Att sen avsluta dagen med en kvällsfika me farsan va oxå trivsamt. Önskar kanske bara att jag hade hunnit gömma pelargonen jag dödade förra helgen... men men, nästa gång är den borta. Eller den borde närma sig komposten redan nu under förmiddagen. Om jag nu inte bara lämnar kaoset här hemma och far på vernissage och innan dess åker och glor på hyllan jag hoppades på att köpa till hemmet förra helgen. Kan konsten att muntra upp mig jag... eller så spar jag vernissagen och stannar hemma och dammsuger och tvättar, som en god "askunge".

Av Soffan - 18 april 2013 20:11

Är ungefär hur trött som helst. Insåg nyss att jag suttit framför tv och bara stirrat i nära en timme, på hockey. Ska försöka rädda upp kvällen genom att, faktiskt för ovanlighetens skull, käka glass. Har en liten slatt kvar sedan helgen när vännen M o jag frossade lite mums.


Barnbarnets besök på kontoret igår har annars varit dagens samtalsämne. Hon gick ut tyst, blygt och försynt, men fick snabbt koll på läget och en mängd olika sysslor som roar inte bara mig, utan även en blivande treåring. Att dokumentslängartunnan är en höjdare och att garaget gömmer många bussar har de flesta koll på nu. Och de finns nog faktiskt en del kollegor som inte har eller hade koll på dom bitarna... i alla fall inte det om bussarna och garaget.


Fick i alla fall bra hjälp att städa och sortera, vilket verkligen behövdes. För nu ser man färgen på skrivbordet igen, men lovar att den inte är finare nu än förra gången jag såg trät mellan alla papper. Men nu, dags för glassen, som jag hoppats tinat något under tiden den stått till sig.Av Soffan - 16 april 2013 16:52

Har drabbats av en släng av köpånger, sen igår. Men är rätt säker på att den går att bota, för säg det som inte läker av lite choklad?

Av Soffan - 15 april 2013 21:37

Ha... första julklappen införskaffad. Och det kan ju låta bra med framförhållning o så, men vis av erfarenhet av tidiga inköp tidigare år, kommer jag med största sannolikhet tappa bort klappen och hitta den om en si sådär sju till tio år... så därför har jag kanske snarare köpt en födelsedagspresent. Så, förlåt M för att du aldrig fick Baloo från Luftens hjältar i julklapp... och när du var tonåring var det ju inte riktigt aktuellt längre.


Ska kanske istället skaffa ett riktigt bra förvaringsställe för gömda klappar, så jag inte hittar nya toksäkra gömställen varje år, för den enda dom är absolut säker för, är ju mig själv. Eller så ska jag helt enkelt bara gå o sova o inte låta hjärnan gå på tomgång som nu.  

Av Soffan - 15 april 2013 20:07

Är så trött att jag bara sitter i soffan framför tv och tokflinar åt En stark resa - igen. Dom är bara för härliga i sin omständighet och förmåga att trassla in sig i frågor och missförstånd. Tycker i och för sig att En idiot på resa oxå är kul, men Ola-Conny och Morgan är nog ett strå vassare...


Stressmomentet framför andra klarades idag av på ett litet kick, dvs inte ett tandläkarbesök, utan TBE-vaccinationen. Men nu är den avklarad och nu dröjer det... tror de va fem år till nästa gång. Gäller att hålla ordning på vaccinationskortet, fast nu tror jag inte att alla såna tillhåll är lika tråkig att ha med att göra med som dottern fick erfara när hon skulle börja ringa runt för att ta reda på vilka sprutor hon tagit och när de tagits.


Men nu, tv igen o attans va de äter, o sen kvällsprommisen, helst innan Elementary. Så de ser ut att de är dags att sätta fart på promenadskorna... eller stövlarna får det nog bli ikväll.

Av Soffan - 14 april 2013 10:29

Känner att jag har greppat det här nu, me kohydratfattig frukost o så... Rostad macka me marmelad o ost och en stor bajla te, de är grejer det. Och osten ligger naturligtvis över marmeladen, allt för att fixera rörlig flytande massa och indvika att marmeladen glider av mackan.


Har en långsam tv-morronfrukost och vovven sover i bilburen som "tillfälligt" står i hallen. Solen skiner och jag vet, av tidigt morgonpromenaderfarenhet, att det är varmt ute. Riktigt skönt. Fågelkvitter o allt. Och jag vet en till sak, jag är kass att räkna procent, prispåslaget var nog inte 520% utan endast 420%... o de är ju nått helt annat, menar, då va de ju inte helt vansinnigt, eller? Ska sluta gnälla om skåpet nu, men kanske kolla upp senare i kommande vecka om det finns kvar. Jag ställde ju trots att till en liten scen där igår... haha.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se