Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under april 2013

Av Soffan - 13 april 2013 14:04

Det blev inget köp idag. Brukar inte vara känslig, men en prishöjning på 520% är lite väl saftigt, även för mig. Må så vara att det är pengar som går, eller iaf lär ska gå, till välgörande ändamål, men nån måtta för de väl ändå vara? Så nu surar jag. Finns bara en sak som kan göra det hela värre och det är om Erikshjälpen kommer på att de satt ett alltför högt pris och sänker priset och nån annan köper det jag vill ha... Lovar att jag då kommer att sura än värre. Måste föresten vart nått med det där skoköpet igår, verkar ha tillkommit en spärr för impulsköp oxå, som tur var idag. Träffade i och för sig en bekant som handlar med gamla möbler och som oxå hejdade mig, skåpet var inte värt så mycket. Bara jag nu inte vart än mer lurad och utan skåp? Men fan va gärna jag ville ha det usla skåpet... mina Lisa Larssonfigurer skulle fått det så fint och den uppstoppade... hm... tappade namnet, vita fjällfågeln som inte är vit om sommaren... ripa heter den nog, skulle oxå fått det skyddat och fint bakom glas.


Undrar föresten hur skarp jag är på att räkna procent? Men nu har jag till och med letat fram gammal mattebok, och får det till samma procentuella höjning, igen. Suck.


Och inte nog med det, min lekkompis, barnbarnet, hon somnade plötsligt bara ifrån vårt praktbygge i lego... så nu kollar jag på Nicke Nyfiken själv...

ANNONS
Av Soffan - 13 april 2013 09:40

Planen att inviga nya skorna, idag utomhus, sprack. Det är ju inget väder för nya fina mockaskor idag då det kommer ner stora mängder av nått läbbigt blött från himlen, i skaplig fast form, typ snö. Isch!


Om det nu inte vore så att jag är väldigt tarv på en grej som troligen lämnats in på ta-tillvaran för försäljning, så skulle jag vägra gå ut, hela dan. Lilla vovven nickar och håller med... eller om det bara var en kraftig snarkning.

ANNONS
Av Soffan - 12 april 2013 21:46

Inte samma lika, för mina är blå... och inte syns det hur bra plats det är för tårna heller, för rackans så "fyrkantigt" sköna dom är för tårna, för vem har egentligen spetsiga tår? Men om jag ska vara ärlig, dom här rosa är mycket finare... de var bara jag som fegade ur och valde de mer neutrala blå istället... 


Av Soffan - 12 april 2013 19:11

Vet att jag bråkat om dem, gråtit över dem, dom fulingarna som har förföljt mig genom hela uppväxten som värsta traumat... mina bruna fula varma fotriktiga fyrkantiga knytEcco-ankskor. Men nu, X antal år senare jag har köpt mig ett par nya, dom är blå med gula snören och galet fin, i 50-årsjubileumsmodell dvs exakt likadana som dom bruna jag grät över som liten. Tog endast 40 år att växa upp och acceptera knytskor...

Av Soffan - 11 april 2013 20:26

Det finns ursäkter och så finns det u r s ä k t e r... Som mästare av ursäkter, både bra och dåliga, trodde jag att jag hört de flesta, men mitt i fikat idag dök det upp en ny, för mig okänd ursäkt, ...de va inte mitt fel - jag sjunger ju i kör... Har funderat hela eftermiddagen o kvällen, men kan inte hitta på ett enda tillfälle där jag skulle kunna ha nytta av just den ursäkten. Kommer däremot att tvingas ha en egen bra ursäkt på lut tlll i morron då jag ska förklara varför ett litet ynka problem fortfarande är olöst. Manipulera tid låter sig ju inte göras och då måste jag hitta ett annat sätt att lösa ett idag, olösligt problem...

Av Soffan - 9 april 2013 21:46

Askungens lata storesyrra dök upp en sväng här på kvällen. Hon hann köpa nya läsglasögon, sortera posten  vilket ju va rätt värdelöst innan jag köpte nya läsisar, köra en blandtvätt, kolla lite på tv och diska innan hon tyckte de va dags att vila sig i form för att gå o lägga sig. Så kan de gå.


Men en annan sak, har ju sett ett nytt vårtecken idag; barfota fötter i vita midsommarsandaler med superhög kilklack och vita solglasögon. Borde kanske nämna att det var minusgrader vid tillfället och att jag själv bar tjocktröja, fodrad duffel, tjockkängor och önskade mer än nått annat att jag tagit på mig vantar. Men så är jag inte fjorton längre och totalt befriad från förmågan att frysa. Måste ju till och med goa varma stickade sovstrumpor för att överhuvudtaget kunna somna utan känslan av att förfrysa fötterna... Nämde väl att jag kollade på tv.. o de gör jag nu oxå, på Patrik möter... som vanligt underhållande o helt omöjligt att inte skratta åt allt knas han utsätter sina "offer" för.

Av Soffan - 9 april 2013 19:01

Blir så trött på mig själv. Lyckades, eller snarare misslyckades, och trampade på mina läsglasögon sent igår kväll. Har fått klara mig utan att läsa hela dagen och nu när jag kom hem hittade jag ett par reserver, men dom kan jag inte ha, blir helt vimmelkantig. Dom är nog lite för starka... så det blir till att besöka skafferiet och se över deras utbud. Är ju lite fåfäng i alla fall, så det lär bli lite jobbigt. Men så här kan jag ju inte ha det, måste ju kunna läsa bok. Nu!

Av Soffan - 6 april 2013 21:18

Helt klart är det farligt och rent av ohälsosamt att vara ledig. Eller annars är det så att man bör vara utvilad innan man är ledig. Har vid två tillfällen idag, i samband med spänstig promenad, trillat och inte bara lortat ner mig, det gör ont oxå. Så en lediglördag har gett mig en öm tumme, två halvstukade fötter, skrubbsår på knä och kiropraktorn kommer att gråta, om han inte bara blir glad att tjäna pengar på mig och ryggen. Rackan vilka vurpor, genant va de oxå, främst första gången. Var så många som såg den... o de är ju alltid jobbigt, men som grannen tröstande sa att dom nog bara undrade... "...varför ligger tant i rabatten?". Och tänk så mycket bättre det kändes.... Andra gången skyller jag tveklöst på lilla vovven... och att jag kanske underskattade min fömåga att hoppa över diken utan att ta sats... Så i morron ska det tvättas och fejjas, sånt som jag inte tänkt att jag skulle göra. Hade snarare bara tänkt att jag skulle titta på när andra jobba, möjligtvis och läsa klar boken jag hållt på med ett bra tag. Men nu, kolla på Thor på tv och under tiden förtänga vetskapen om att dom största snöflingorna den här vintern samtidigt trillar ner ute.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se