Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under juni 2013

Av Soffan - 20 juni 2013 17:46

För första gången på många år lämnade jag kontoret i halvtid, alldeles precis när jobbdagen var slut. Skönt, men, jag var inte jobbklar. Men det lär ju komma en måndag, igen, som vanligt, men dit är det lääääänge. Hämtade barnbarn på dagis, eller förskola som de ju heter... vi tog tid på oss att komma in i bilen, många stenar o blommor som skulle med. Sen hem i rask takt, o innan dess hämta upp lilla vovven, hon har många grejer som måste ses till här hemma. Burken med min farmors gamla halsband måste tex sorteras om, minst varannan vecka. Tyvärr däckade jag nån timme med fantomskallebang, men jag var himla fin när jag var redo att resa mig igen, pyntad och fylld med allt i smycksväg som gått att finna i mitt hem.


Har föresten lite otur med mina mobiler, båda har samtidigt drabbats av lusten att stänga ner o avsluta samtal, lite hur som haver. Skulle försöka ta emot en inköpslista nyss från min mor... fem samtal på den ena mobilen och tretton på den andra, sen så, då hade jag fått ihop matlistan. Jag har nån gång nämt och beklagat mig att telefonen slår ifrån, men nu är det skarpt läge. Tappade dessutom bort en av dom under tiden jag försökte sammanställa shoppinglistan, i kylen. Tack o lov lät den där inne ganska snart efter att jag tappat bort den. Fast o andra sidan är det ju kallare ute en vanlig vinterdag... jaja, lär väl iaf snart köpa mig en ny ringpryl. Men nu, slappa några minuter till, sen, hämta brorsbarn och handla...

Av Soffan - 19 juni 2013 20:03

Laxen är hemburen och ligger på "vänt" i kylen, inget annat är hemhandlat, får bli en annan dag. Tror ändå jag klarar mig rätt bra me fisken. Vart ingen mathemma idag, men heller ingen utemat, och tur var väl det. För genom tvättmaskinsoljud och tv hörs onsdagsgympaträningen vid fotbollsplan, hela vägen hem och in till goa soffan. Skapar stress och oro, man borde kanske klaga? Haha, eller stänga balkongdörren och gå och hämta ännu en rad med choklad?


Vart ingendera, plockade ur tvättmaskinen i stället och inser att det jag tänkte ha på mig i morron, bara för att det är halvdag och dagen för midsommar, inte kommer att hinna torka till i morron. Det är regn i luften och inget snabbtorkväder direkt.


Men det kan jag ju fundera vidare över i morgon, för nu är det den roliga disken som gäller.... svårt föresten att stänga ute alla moderna "knip" och een gååång till... o så tar vi iiiiii.... Äh, ska ta tag i disken, sen välja ut nån ny bok att läsa, Nattens cirkus tog ju slut här om dagen, tråkigt nog. Tyckte mycket om den boken...

Av Soffan - 17 juni 2013 21:27

Undrar om inte nya bordet ser exakt ut som det jag gnagde sönder för hm, ... många år sen? Ska damma rent och leta fram gammalt album för en jämförelse. Inte för att det spelar någon roll, men ändå kul att veta/se.


Träffade föresten nyss en annan granne, verkar som om mitt så kallade sommarbrev tagit skruv. Det städas och bärs runt saker till och från olika förråd och gömslen. Hoppas bara att det blir bättre och att det blir mindre kvar att köra på tippen när det är dags för det.



Av Soffan - 17 juni 2013 20:07

Ibland blir det bara lite för mycket, som idag. Man tror ju att man når fram till andra människor när man har bra och genomarbetade argument o så, eller man vill ju gärna tro det i alla fall. Har idag fått bekräftat att fallet inte var så. Deppar och kostar på mig att sura, rejält. Orken tog lixom slut, igen, Olyckligvis en halv vecka för tidigt.

Men solen skiner och hunden har förlåtit missödet med svansen i datorn. Mamma är hemma igen, tror jag, me alla tår i behåll och jag har fått ett fint rumsbord av en granne, som jag visserligen fick att gråta igår... men på nått vis visade jag mig vara god och snäll nog att ge ett bord åt. Fick en minivävstol oxå av bara farten. Misstänker att priset kommer att komma tids nog i form av källarförrådsröjning. Men den dagen den sorgen... är ju lite tarv på nytt förråd oxå, så känns ju dumt att inte hjälpa till oxå.

Men sen är det en till sak oxå, nu har jag varit in i så många andras förråd att jag nästan får ont i magen över mitt eget. Jag har i och för sig inte i närheten lika mycket prylar, men så är jag ju 30-40 år yngre oxå... så jag har ju tid att samla. Eller att göra precis tvärt om och börja med det redan nu. Känns jobbigt bara att sälja grejer, enklare att köra till "tatillvaran"... eller så bara luta sig tillbaka och strunta i det, precis just nu i alla fall.

Av Soffan - 16 juni 2013 14:00

Felkod 10E, härligt! Vet inte vad det betyder, för någon har vattnat manualen till tvättmaskinen i källaren så den möglat, men nått fel är det i alla fall. Så snabbvändan i tvättslugan har blivit långvändan gånger hundra, minst. Lilla hunden ogillar när jag springer fram o tillbaka hela tiden, men när jag väl sitter ner då snarkar han ju i alla fall bara hela tiden.

Börjar bli hungrig oxå, planen är att äta något annat än frukost en gång till idag, så det blir till att ge sig ut, mot maten. Velar mellan den enkla varianten, i påse eller in till skafferiet. Ska fundera ett tag till, tills nästa gång jag ska ner o greja i tvättstugan. Jagade föresten igång grannen oxå idag, med föreningsarbete, sånt som inte var kul igå, o inte idag o troligen inte i morron heller. Men jag har i alla fall delat ut all information som jag skrivit samman inför jobbet som ska utföras, snart.  


Av Soffan - 16 juni 2013 09:47

Det finns miljoner tips om hur man fixar drömkroppen... men troligen ingår inte tipset att äta gofrukost med te o rostad macka med ost o marmelad. Sen beror det ju i och för sig vem drömkroppen sitter på, om man ska ska fixa sin egen eller fixa annan, typ.


Klockan är inte ens tio än och jag har skubbat på i flera timmar. Städar, och det går till så här; jag hittar en pryl, låt säga ett block med postitlappar... jag bär den dit där den borde vara, där hittar jag en tandboste som borde finnas i badrummet alltså bär jag dit den, i badrummet kom jag på att det inte går att stänga skåpet, tittar på allvar varför, ser att det beroer på att en låda med pryttlar som stär där är lite för stor, river ut allt, hittar gamla datum på saker, går till köket med dem, öppnar diskbänksskåpet och slänger i sopen, ser då att komposten börjat leva eget liv... snör ihop påsen, har inga utekläder på mig än, letar på utekläder går ut till sophuset o slänger... in igen, minns inte vad jag gjorde senast, börjar därför om, men vill ju äta frukost oxå, ska tina mackan, ser att micron är ofräsch... osv...Men nu är jag mätt i magen, hunden rastad och sover igen, tvätten är sorterad och ska kanske tvättas, nån dag, Kollar lite på Greek, och slappar inför resten av dagen. Den kan helt omöjligt gå i samma takt, för de orkar jag inte... eller hm, vill inte. Har ju violdag idag ju, om jag inte ska fara iväg och jobba några timmar.

Av Soffan - 15 juni 2013 22:29

Kanske inte riktigt är rättan tid precis just nu, men nu har svarta sopsäcken landat i hallen och det bärs dit... grejer. Lilla hunden tycker nog att jag istället borde gå och sova, men jag knallar dit med konstiga slängbara grejer och varvar det med tv, där jag naturligtvis tittar på, Supernatural.

Dagsturen till IKEA idag gav mig nyttiga behövda grejer... eller hm, glasburken var kanske inte livsnödvändig. Men nu har jag tappat musli ur trasig papperspåse för sista gången, hoppas jag. Tappar jag glasburken, tja, då har jag problem av annan karaktär och troligen ont i tårna oxå, så så kvittar det nog om det är frön överallt. Det var i alla all en trivsam utflykt och vi kom hem mätta och belåtna och vissa av oss dessutom utvilad och med nya roliga saker. Klarade att hålla Bok- och Påslakansförbudet, gick sämre med handdukarna, men där fanns inget tvingade förbud, bara ett krav på eftertänksamhet och på att fundera innan, om köpet är nödvändigt och det var det visst idag. Och vem kan leva utan brandgula handdukar? Däremot fick jag betala för mycket för ett par grejer, är som vanligt slarvig och kollar inte sånt, alls. Eller jo, gjorde det ju idag, men först när jag städade ihop allt hemma. Åh, just ja, kollade nya köken oxå. Fick ny energi, känns som om det kan hända något även i mitt kök, snart.

Av Soffan - 14 juni 2013 22:20

Barndomskamraten på fotot nedan hette nog bara Hunden eller möjligtvis Vovven. Den är gammal, men idag roar den barnbarnet i allra högsta grad. Hunden får som synes kläder på sig och den går fortfarande att åka runt på, fort, på skramliga röda plasthjul. Det där med att det skulle vara ett får, det var nog bara mina äldre kusiner som retade mig för min fina vovve...


Men nu, åska igen, och strax dags att sova så sött. Lilla vovven har redan knoppat in för natten, så nu är det bara min tur. Har kört ett hårt arbetspass hemma idag oxå, efter ett grymt kontorspass som inleddes strax innan sex i morse. Jag har laddat menalt och sorterat papper med massor med information inför det stora förrådsmärkningsprojektet som går av stapeln snart här i föreningen. Borde införskaffa något lindrarnde för mage o hjärna oxå innan, men hoppas klara den mentala stressen på gamla meriter, som före detta mentalskötare lär man ju ska vara lite så där extra stresstålig... men de vette tusan.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards