Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under juni 2013

Av Soffan - 7 juni 2013 20:43

Lilla hunden är kränkt, och mycket förnärmad, efter att jag klämt hans svans i laptopen...

ANNONS
Av Soffan - 6 juni 2013 21:58

Har just varit på kvällsprommis me lilla vovven, barbent i kjol och tofflor och inte fått ett endaste myggbett. Hoppas det håller i sig, länge. Vill helst inte uppleva en till sommar iförd heltäckande regnkläder pga mygg. Lilla vovven klarade ju inte heller av myggen, han kunde inte överhuvudtaget stå still o pinka.


Vet att det är mycket begärt, men, jag vill gärna ha sol och varmt, ingen blåst och regn och inga mygg... och så vill jag ju ha semester oxå. Skulle det köra ihop sig med myggen, då får det gärna regna så hårt att myggen inte kan flyga.ANNONS
Av Soffan - 6 juni 2013 21:18

Har idag fått en ny definition av sommar; det får inte blåsa, för då är det fortfarande bara vår. Barnbarnet är hård med det där med blåsten, så jag jobbade hårt att bearbeta in begrepped midsommar... men nää... det var inte möjligt med sommar om det blåste. Men vi får väl se. Vi har iaf varit och provskuttat lite i Gammelgården idag. Kanske det kan bli dans denna midsommar, men bara kanske. Kan föresten inte klaga och gnälla över att det är kallt inne idag heller. Har balkongdörren på vid gavel än och inga strumpor på. Bara att tack och ta emot. Kan föresten även rekomendera fika i Gammelgården. Billigt och gott!


Loppisen idag i Västerby bjöd på några nya pocketböcker. Inte för att jag inte har att läsa, men det kommer dagar med mer tid att läsa, snart... eller om en måndad då, man man ska vara petig. Men det är ändå mer snart nu, än vad det var för en måndad sen. Gamla tvättmaskinen vart hämtad idag oxå, var en föreställning bara själva hämtandet, hoppas den kommer att trivas på nya stället. Och skulle den inte göra det, då lär jag höra den när den hoppar omkring så långt sladdar och slangar räcker i nya badrummet, genom väggarna i alla fall. Lyhördhet är inte alltid så där himla skoj, men kan vara informativt. Om man nu skulle vilja vet nått sånt, typ.

Av Soffan - 4 juni 2013 20:59

Skulle kunna glädja mig fullt ut åt mina skattepengar, men jag fryser så galet om fötterna så jag kan inte. Hade ju till och med rumpvärmen på i bilen hem idag... Barnbarnet tröstade mig när jag dagishämtat henne med att det; inte riktig sommar än, bara vår, sommar sen, snart. Klok flicka de där... men snart, då blir de varmt... på riktigt. Men innan dess har jag insett att jag nog måste tvätta mina fönster om jag ska kunna se nån sol, om den nu återkommer nån annan dag. Och pelargonerna har vuxit ur sina krukor oxå, så dom ska oxå pysslas om. En annan dag, när det är varmare. Hm, och nu kom jag på vad jag skulle kunna gjort för mina skattepengar, hade ju kunnat köpa den fina kyl/frysen som jag tittade på men inte köpte, då jag köpte tvättmaskinen istället. Men nu får jag ju lov att hitta på nått annat... så tokigt, hehe.Av Soffan - 4 juni 2013 20:09

Precis nyss kunde jag inte ens komma på vad det var för dag idag.. men nu har jag koll igen. Tisdag och tisdagar är rätt bra, fast det är kass mat på alla utematställen på just tisdagar, gillar inte fläsk. Annat var det igår, då va de annat fläsk och potatisgratäng på Slussbruden, nån av dem, missade numret. Va inte så noga heller, båt som båt.

Annars, förutom maten, så var det en jobb-ig dag igår. Grejade med allt och fixade och trixade över hela mitt område. Hoppas nått vart bra, annars får jag göra om o göra rätt, i morron. Idag har jag trixat me annat och siat om framtida tågtider... nån ska ju göra de oxå.

Men nu, Hart of Dixie...

Av Soffan - 2 juni 2013 21:33

Suck, lilla vovven har fått spatt, han blir sån när vi varit ute och tassarna har blivit blöt. Med sina, nääästan, 5 kg har han flyttat på samtliga mattor i hemmet och även ett rumsbord, genom att bara springa fort, stanna o rivstarta igen. Snart får han dessutom troligen hosta och problem med att andas... så där ja... typ nu. Hostar och nästan kräks. Men snart ska vi gå o sova och då blir det lungt, men inte tyst. Men man kan inte få allt... och mattorna ligger då i alla fall stilla då.

Av Soffan - 2 juni 2013 19:41

Åska, regn, dunder och brak. Hela balkongen är dyngblöt och lilla hunden tyckte det var läskigt. Rätt oväntat med tanke på att han är totalt oberörd vid nyår och andra raketsmällartillfällen. Men det här var alltså inte skoj. Men ovädret gick snabbt över och nu e de nästan sol igen...

Orkar däremot inte tänka på hur långt våra gräsfrön flutit iväg... men nått jäkla frö måste ju blitt kvar i alla fall, hoppas jag.

Men innan hela världen vart blöt så födelsedagskalasade vi i efterskott hos far. Att han skulle få sina födelsedagspresenter, de var däremot inte självklart. Barnbarnet ville helst behålla presenten själv. Men efter lite makaroner och köttbullar då vart presenterna hans. Så nu kan ännu fler flygfän bosätta sig i skogen, i holken från Granngården. Valet stod mellan en fjärilsholk och den här för massa andra insekter och barnbarnet tyckte kottar och annat pynt var finare... så de vart en för insekter.

 

O nån gång måste väl ändå nån annan insekt mutera och börja äta fästingar... eller?Av Soffan - 2 juni 2013 11:16

Kör, förhoppningsvis, en sista tvätt i gamla maskinen. En sista tvätt lär det ju inte bli, men i just farmors gamla tvättmaskin, kanske. Den har fungerat klockrent, hela tiden, men som tidsjagande människa behöver jag ha en maskin som tvättar energisnålare och samtidigt snabbare. Och nu står den nya tvätthjälpen i hallen, på frigolit. Är däremot inte om den klarat morgonens handtvätt. Det finns nån här i hemmet, tänk... den lilla vovven, som gillar att käka maskrosor... men det kan visst bli för mycket av det goda oxå. Och med lite "otur" hamnar såna lämningar på vita fina skinnfällen... typiskt, va? Handtvätt med hundschampo, borde kanske ha tagit av mitt sulfatfria, men ren vart fällen i alla fall. Lilla hunden själv, han ligger i soffan och suckar och pustar, ömsom utsträckt ömsom hängandes över armstödet på soffan. Risken finns att det faktiskt inte var överdosering av maskrosor som fällt honom idag utan nått annat, men vad vet jag inte. Han brukar ju inte käka lort ute, inte på så sätt som kan vara vanligt hos just hundar. Eller ju, de gör han ju, men jag har inte sett honom göra det idag, eller igår...

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se