Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under september 2013

Av Soffan - 23 september 2013 09:09

Tillbaka i verkligheten igen och inte nog med att jag fryser - jag har 145 "objekt" och 115 olästa mejl oxå. Men kan det verkligen vara så, att så många verkligen kan vilja mig någon, på en enda vecka? Skulle inte tro det... alltså dags att sortera och prioritera. Men fick jag välja fritt just nu, då skulle jag absolut välja värmen i Turkiet igen.

ANNONS
Av Soffan - 14 september 2013 09:31

Lördag morgon - väskan är inte packad, men framrullad - torkvädret är sådär... Ligger ändå i framkant på dagen. Hm, kan man ens säga så? Eller jo, den som vanligtvis ligger ca 45 minuter efter om dagarna kan. Har lagt ner att städa klar gåingarderoben, bryr mig inte om att plantera om blommorna idag, dom får i alla fall inte flytta till jobbet förens det blir kallare. Ska välja ut några böcker att läsa och sen bara slappa. Ett tag.  Sen diska och slänga komposten. Och sen slappa lite till. Ska ta mig tusan vila mig iform, idag oxå. 

ANNONS
Av Soffan - 12 september 2013 21:45

Ändring är vad det kommer att bli... Undrar bara hur många som går att klämma in i kontorshuset? Åh, tänk om jag måste dela kontor? Skräck! Fick egentligen inte veta nått alls, bara att det kanske ska anställas en "sån som mig" typ en ny jag... ?Av Soffan - 11 september 2013 20:04

Jobbat som tusan idag, rättar, planerar, justerar och donar inför decemberskiftet som ska vara klart i oktober. Men fick precis vet att mannen som väntar på mitt jobbresultat ska ha semester, flera veckor... så nu kan jag andas ut ett tag. Får ändå vänta på besked från en annan kollega, vem vet jag inte än, för den som skulle höra av sig är utbränd, totalt, och kommer troligen inte tillbaka överhuvudtaget. Tjugosex år och har totalkraschat... Så även om jag var sen att utbilda mig och byta karriär, så är jag ändå glad att jag gjort det först då, i lagom mogen ålder, med lågt blodtryck och stor vana av att undvika att stressa upp mig. Är nog en, ibland irriterande, sävlig typ som andas och latar sig emellanåt. Rätt olika samtliga mina närmsta kollegor. Mina manliga kollegor alltså. Eller har ju egentligen bara såna... fortfarande. Men få se i morron om det kommer att blir ändring på det...  

Av Soffan - 10 september 2013 20:40

Lingonsylt och äppelmos i frysen, nybadad hund, tvätten hängd och vattenläcka i källaren. Det är tisdag och i morron onsdag. Lite bra o lite dåligt. Ganska lagom alltså.

Sylten o moset kom far hit med, är så tacksam så, blir perfekt till vinterns pannkakor, hunden och tvätten grejade jag själv, men vem som är skyldig till läckan i källaren, de vette tusan. Vill gärna skylla på nån i alla fall.

Den där jäkla turen över till Norra Backa igår, den kostade, en hel del, för även små påsar kan bli dyr. Så hoppas nu att cheferna har fnulat ut nån himla bra plan idag för kommande jobbåret, så slantarna fortsätter att trilla in i passande konsumtionstakt på mitt konto.

Av Soffan - 9 september 2013 16:26

Jobbat hårt hela dan på att få telefonsvararen att sluta blinka o nu äntligen är jag där. Den är tyst och utan rödblink, precis som jag vill att den ska vara. Måndagar är som dom alltid är. Folk är utvilad och fylld av energi och synpunkter dom gärna vill dela med sig. Synd bara att jag aldrig är lika utvilad... ligger lixom inte riktigt i fas.


Men nu är strax jobbdagen över och då inväntar nästa pärs, jag måste förlika mig vid tanken att fara över till andra sidan järnvägsdiket... till Norra Backa. Är inte säker på att det är idag jag vill åka dit, men ska jag köpa mitt sulfatfria schampo, så är jag väl tvungen förmodar jag.

Av Soffan - 6 september 2013 19:39

Äntligen hemma igen efter att under en hel dag skapat mig merjobb samtidigt som jag svarat i telefon med onda armen och faktiskt även löst ett och annat problem. Har dessutom fått tyst på nya mobilen, inget jävla plingande nå längre när jag får mail. Får ju resplusstatistik nattetid, alla nätter, galet irriterade att vakna på grund av sånt. Har hunnit varit på tur och börjat fördela mina pelargoner oxå. Tror det är en bra strategi, ifall jag floppar med min övervintring så finns det kanske andra som gör det bättre.


Men än är det föresten ingen rast o ro och helg, har ett uppdrag kvar ikväll. Ska ut och tejpa för kung o fosterland, typ. För när kungen kommer på tisdag för att besöka landets äldsa teaterlada, då får trafiken minsann flytta på sig. Och så ska jag kanske bära ner balkongmöblerna i källaren, annars blir dom väl kvar i vardagsrummet till jul. Ångrar mig redan, att jag städade av balkongen, men mattan var torr och lätt att rulla ihop och nån gång ska möblerna ju ändå undan. Helst innan snön, men nu vart det idag istället.


Åh, så där ja, nu kom jag ihåg att en god vän bett mig söka ett jobb oxå, i Nyköping. Skulle gärna vilja ha jobbet och ha honom som chef... men kollade just, det är över 20 mil från barn och barnbarn... o mor o far och goa vänner o lilla vovven. Men nära hav och som sagt, troligen ett jätteroligt jobb. Grubblabrubblabrubbla...

Av Soffan - 5 september 2013 12:15

Fick sovmorgon idag, vaknade först 04:18... så de tar sig. Men lyckades ändå missa flera bussar och kom sent till kontoret. Har börjat få ordning på nya kollegan, den vita Samsungen... men fan... den låter ju var eviga gång jag får mail. Vilket innebär ett oavbrutet plingande i mobilen. Dessutom har den lyckats få in trippelt med kontakter, även såna som ej är kontakter utan som jag endast någon enda gång har besvarat ett mail från. Så jag har att göra idag.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se