Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under december 2013

Av Soffan - 15 december 2013 20:35

Medan tvättmaskinen jobbade åt mig, på snabbprogram, ägnade jag mig åt ommöblering på singelvis; är möbleln tung, går den att lyfta alls? Om svaret är ja, eller iaf nästa ja. Då är det dags att leta fram en stadig filt/handduk, pilla under den under alla ben/fötter/tassar el va tusan nu den usla möblern har och dra. Det här fungerar ju lysande ända fram till man når första tröskel eller hm... trappen. Så tja, kul att jag fick väck glasskåpet från väggen där granen ska stå, mindre bra att glasskåpet nu står mitt i dörröppningen.


ANNONS
Av Soffan - 15 december 2013 19:02

Vilken jävla söndagsamatör jag är. Har ju glömt av att tvätta idag, alltså glömt att tvätta i tid, så att jag har, inte bara rena, utan även torra jeans morron. Suck!


I övrigt har jag dock toppat hela dagen; badat blommor, sopsorterat, städat garage, eller inte direkt städat, snarare flyttat saker, samma lika i förrådet och på hsb-kontoret. Flyttat saker och hittat andra. Hittade till exempel mina näbbkängor från hm... -78 kanske. Dom passade, nästan, och får stå till sig ett tag till. Barbiebilen är redo att dammas av och granen är redo för montering nästa helg.


Mammas bil är tvättad och frukosten inmundigades i skogen me far. Han har tjuvstartat julen en smula och bjöd således på julskinkehårdmacka och aprikosmarmelad, fast inte på samma macka. Åh, har börjat fundera över om jag ska eller inte ska, skriva julkort i år... Brukar ju skriva, ibland, men då brukar jag å andra sidan in posta dem. Kanske händer det i år, att de både skrivs och skickas, samma jul.


Regn är tydligen inspirerande, för halvtrista inomhusaktiviteter. Ska dock inte ge mig på att montera pepparkakshuset idag.

ANNONS
Av Soffan - 15 december 2013 14:30

Hittade finaste pepparkakshuset på mitt andra skafferi, det som ligger tre och en halv minut bort. Visste inte att barnbarnets förskola var med och tävlade om finaste pepparkakshuset, men nu vet jag. Visst är det stiligt?


   


Själv har jag inte "snickrat" samman mitt egna pepparkakshus, men snart så. Måste bara köpa ny garnering och takpluttar i form av Non Stop.... de tog visst slut här om kvällen. Rackans otur, eller hur?

Av Soffan - 15 december 2013 12:35

Av Soffan - 15 december 2013 12:31

Mental avslappning. Eller vad annat kan man kalla det? Sitter just nu i en biltvätt, finns inget att göra, för utom att vänta. Läter mest som ett riktigt dundrande sommarregn, på plåttak.

Av Soffan - 14 december 2013 12:49

Det är halt ute och hunden bara tjatar... så jag akiverade spotiy igen. Vilket är enklare än att spela LP eller singlar på gamla, men bästa, skivspelaren. Men å andra sidan delar man ju in dagen i mängder av före-och-efter då, innan man vände och spelade B-sidan på singlarna, eller innan man dammade av just den där gamla favoriten, den med hack i tredje låten o så...

Men nu alltså, spotify top listan... tills det är dags för tippen. För hur vore det väl me en lördag utan ett besök där? Sen kanske jag ändå ska ge mig kast me klapparna igen... eller fortsätta sortera och gallra o bära möbler hit o dit. Köpa lördagsgodis kanske? Eller låta bli? De va ju det där me bikinin oxå... hm.

Av Soffan - 14 december 2013 08:32

Vet inte om förlåt är rätt sätt att rädda situationen här hemma. Mina orchidéer är värd en varsin Oscar, för väl spelad, offerroll. Dom trillar o ramlar i vattenbadet, svaga och i obalans. Mesar! Jag har ju sagt att det endast är de starka som överlever här hemma, men ändå, förlåt, jag missade visst att det var fredag och vattendag även i förra veckan. Gårdagens fredag missade jag däremot inte, för den höll vännen M reda på åt mig. Vi var på utflykt och hängde med hundratals tonåringar och knasdansande medelålders damer och herrar, naturligtvis då alltså äldre medelålders damer än oss. Såna med kofta och läppstift och fotriktiga skor. Vi va och lyssnade på Håkan Hellström.


Men idag snöar det. Har inget med saken ovan att göra, men det känns rätt. När det snart jul, då ska de vara lite vitt på backen. Dessutom har jag inte ont nån enda stans efter förra veckans halkvurpa, så det är väl bra att snön nu täcker alla frusna vattpölar så att jag kan trilla igen. Eller inte. Har ju lite på agendan idag. Men först julkalendern, lilla hunden får hålla ihop ett tag till, innan det är dags att jaga fart på dagen.

Av Soffan - 12 december 2013 21:12

Är inte säker, men jag tror att jag ska vila mig i form, ända fram till julledigheten. Och då vila på riktigt, hjärnan oxå. Om inte nån har något emot det? Är trött och känns som huvet e fyllt av kall sirap. Lite sött o sliskigt - men mest segt och långsamt. Men har ändå lyckats med luriga o kluriga julklappsköp. Är nöjd och munter och följer planen. Kanske blir jag till och klar innan jul... Om inte så har i alla fall barnbarnet lovat mig fler klappar... av sina. Och så kom jag på något jag glömt - malariaprofylax. Ja ja, finns ju en morgondag oxå...

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se