Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under februari 2014

Av Soffan - 18 februari 2014 11:33

När man plötsligt inser att man har anteckningsblock och penna i näven när man kollar tv, då får man nog se det som ett tecken på att ett hemmasjukläger ger dåligt med stimulans. Att ämnet för stunden sen var intressant, gjorde att pennan faktiskt kom till nytta. Kanske är HIT min grej. Men inte idag, men en annan dag kanske.

ANNONS
Av Soffan - 18 februari 2014 08:41

Undrar om jag ska köpa mig en liten Smart? Fatta va mycke mer grejer jag skulle få plats me i garaget då...

ANNONS
Av Soffan - 17 februari 2014 11:01

Äntligen provsvar; i enlighet med inkubationstid, måste jag ha blivit smittad på svensk mark. Härligt och uppskattat provsvar. Trots allt. Menar, det känns bättre att ha blivit sjuk i Sverige än att ha släpat med nån jobbig svårbehandlad Afrikansk bacill hem, som man ska vara livrädd att ha smittat andra med här hemma.


På frågan om var och vad jag ätit innan jag blev sjuk minns jag plötsligt den råa konferenskycklingen från förra torsdagen, på jobblokalt matställe. Brukar sällan klaga, men det upplyste kollegan L mig om att jag minsann gjort för henne, direkt efter lunchen. Kycklingen var rå och jag hade spottat och fräst, men hungrig som jag var, hann jag ju äta en del innan oxå. Otur för mig. Men nu en erfarenhet rikare.

Av Soffan - 17 februari 2014 09:07

Sylt på rostade mackan och marmelad i filen. Medicineringen är över och äntligen kan jag äta vad jag vill, även mjölkprodukter. Inte för att det har varit någon kris, men det är rätt gott med en tallrik fil emellanåt, speciellt till frukost. Och te utan mjölk är ju helt värdelöst... så har inte druckit te på en vecka heller, men nu så. Barnbarnet valde tesort senast jag handlade, hon ville att jag skulle ha sånt hon drack på dagis... hm... jaha ja, ja sånt fick de i alla fall bli, så nu är det jordgubbste för hela slanten.


Nu inväntas bara provsvar och sen om det är bra svar, då ska jag gå och handla nått riktigt gott. För det som finns kvar i skåpen nu efter en vecka hemma är inte så spännande längre. Har ätit slut på nästan allt, till och med tråkiga soppor, skorpor och annat knaprigt utan mjölk i.

Av Soffan - 16 februari 2014 14:08

Verkar ha energi över till idag oxå, trots gårdagens stökande, som fick ner mig i soffläge igen. För nyss har jag gjort något jag sparat på länge, mycket länge, jag har dammat och halvt sorterat, en plastkasse med, gamla diabilder. Nu fattas bara rengöring, på något för mig ännu okänt sätt, sedan scanning. Nöjdhetskänslan, tillsammans med dagens OS-guld, är stark.


Nu fattas mig bara något gott att äta, finns inte så mycket att välja på, så idag blire fruktsoppa, igen. Hunden har tillfälligt övergett mig för att hänga me sina andra kompisar, dom gör de dom gillar mest, de är ute på tur. Så äntligen har jag soffan för mig själv, utan en överljudsgnisslande uttråkad hund till sällskap.

Av Soffan - 15 februari 2014 17:44

Är inget slappande med att hänga me hunden i soffan och kolla OS. Vi har haft en stressig dag med stafett och Oshie´s straffläggning, men det är inte bara på TV det de kämpas. Det är kamp om millimetrarna här hemma i tvsoffan oxå, men här krigar vi om filtar, kuddar och om att överhuvudtaget få en plats att få ner rumpan på. Lämnar man sin plats, om så bara för en sekund, då jäklars börjar det om. Bökandet och knölandet. Och än har vi några timmar kvar...


Börjar dessutom känna mig besatt av behovet att käka lördagsgodis i och med att det faktiskt är lördag idag... men jag fegar. Har däremot, enligt givna instruktioner, ätit kyckling och ris. Ingen nämnde något kryddningen, så den vart bästa tänkbara, mangocurry, menar, ingen sa ju nått om att maten skulle vara okryddad, eller?

Av Soffan - 15 februari 2014 10:45

Antingen är jag piggare annars har jag drabbats av en allvarlig form av "döstädning". Föredrar det förra, att jag är piggare, för jag är i alla fall feberfri, något jag nu faktiskt kan bevisa tack vare gårdagens present. Tack än en gång!


Grannen K var förbi tidigare idag och undrade om jag behövde något eller om lilla hunden ville gå på prommis, stöddigt lät jag då meddela att - Näää, jag behöver inget och i samma andetag nämnde jag då något om att sovrummet ska vara utan kartonger på golvet innan dagen var slut. Nu är jag slut - och/men sovrummet är utan kartonger på golvet. Framsteg med tanke på amöbastadiet i början av veckan. Har rivit runt en vända i gåingarderoben oxå. Och nu, nu vilar vi, hunden o jag. För även om han är kass att bära kartonger så är han bra på att vara med, dvs vara ivägen, så han har jobbat på bra han oxå.

Av Soffan - 14 februari 2014 16:36

Vet inte vad ni fått, men jag har fått en pipande muntermometer... kanske i Alla hjärtansdagspresent? av min mamma. Pralinerna kommer senare, eller? Eller är det kanske bara dags att vara tyst och ta tempen?

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se