Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under april 2014

Av Soffan - 21 april 2014 21:04

Lycka kan vara en liten cykel med trampor och korg. Inget snack om det. Sen att det var lite läskigt att testa, de hör till, även om man är duktig "balansör" på springcykeln. Astrid Lindgren har "ställt till det" många gånger, för många unga nyblivna cykelägare, genom att låta "sin" Lotta lära sig cykla nästan på en gång. Men några meter vart det i alla fall utan en stödjande hand på axeln.


Men om nu lycka kan vara en cykel, så kan istället tur vara att mobilen, som man lagt ifrån sig på en bil, fortfarande ligger kvar efter flera km utmed riksvägen. Men tänka sig, det var inte jag som lät mobilen åka bil. Ibland överraska jag till och med mig själv genom att inte vara den som "lyckas".


Sen måsta jag ju bara nämna något om vädret. Det vart ju tusan nästan sommar idag. Men till en början såg man att folk inte kunde bestämma sig. För när jag tittade ut ner mot skafferiet såg jag folk med täckjacka och samtidigt andra med bara ben och shorts.


Oavsett, skönt som bara den idag och en fin dag att ha kalas på. Sen tillbaka till tur igen; samma 4-åring som hade kalas idag, började dagen med att trilla väldigt illa på asfalten, utan blodvite. Sen som bonus fick hon sopa hela mitt garage... Tänk att det kan vara så skoj att sopa garage. Kände mig tvungen att fotodokumentera händelsen för framtida behov. Vet ju aldrig när jag kan behöva hjälp att sopa där nästa gång.

ANNONS
Av Soffan - 21 april 2014 12:55

Har en fortsatt lite bökig dag idag, fastän det är barnbarnets kalasdag. Det räckte inte med att köttfärssåsen for i golvet i morse utan nu vet jag hur min tvättmaskin låter när jag försöker tvätta utan vatten oxå. Men det är väl motgångarna som stärker och som slutligen vänds till möjligheter, i den bästa av världar. Så nu är jag på gång, igen, både jag och tvätten, jag ligger dock steget före, så att säga. Hittade föresten just ett avglömt påskägg oxå, fyllt med choklad, vilken "tur", med tanke på att jag hann se vad som kommer att bjudas på när jag väl är på kalaset, på riktigt.


Men allt har inte bara varit motvals idag. Jag och barnbarnet har hängt en stund här på förmiddagen då en av presenterna monterades hemma i trädgården. Hon hade nog inte ens tänkt tanken att man kunde ha en egen gungställning, men så vart det. Gissa om jag hade svårt att hålla mig när jag puttade o puttade o puttade på henne när hon gungade här hos mig. Speciellt med tanke på hur hon pratade om behovet av nya gungor och att vi ska måla hela ställningen så den blir fin igen. Och så har vi ju ingen sandlåda heller, men det behövde hon inte längre, tröstade hon mig med, nu när hon är så stor. Men en sandlåda ska de blir igen, så snart jag hittat en duglig, med lock på.

ANNONS
Av Soffan - 21 april 2014 09:16

Har en sån där måndagsmorron som lämnar spår... Vet inte om jag ska skratta eller gråta; tappade just god, men färgstark, köttfärssås ut ut kylskåpet. Karotten kraschlandade fint och innehållet hamnade på ljusa köksmattan, som inte är plastig. Hur man nu kan vara så dum att man inte har en vanlig plastmatta i köket? Men det finns en förklaring; jag fryser om tårna i köket, alltså vill jag ha en varm matta, som nu alltså fläckvis är köttfärssåsfärgad. Men, så sent som i lördags planerade jag för att köpa en ny matta och nu är det lovligt. Matprickiga mattan har åkt i sopsäcken och jag får köpa en ny FIN matta till köket.

Av Soffan - 20 april 2014 22:34

Äntligen dags att sova efter en lång dag. Ska bara titta till Lydia, hajen som är på långtur. O en till sak, jag har inte polerat bestick hela dan. Jag har solat näsan och trillat; både i vattnet och sen i en båt, eller ungefär samtidigt, till dotterns stora glädje. Men alltså inte ur en båt i vattnet utan alltså tvärt om, och naturligtvis, fikat lite oxå. Lilla hunden följde mitt exempel och tog sig ett flertal mindre tass- och bakdelsdopp i sin jakt på den bästa kotten, som så ofta flyter i vattnet... Själv skulle jag bara hjälpa till att vända båten. 


Barnbarnet trivdes i skogen och ville inte åka hem från sjön. Hon fick oss att lova att nästa gång ska vi ha fika med och stanna länge, vilket kändes helt ok att lova ut. Så, fika vid sjön fåre bli nästa gång. Hon planterade sina Markooliofrön oxå, få se om det blir några solrosor. Men nu sömn och i morron 4-årskalas.


Har däremot inte jobbat nån enda röd dag nu i påsk, bara drömt om körvägar och skolbarn och annat databasrelaterat hybbel. 

Av Soffan - 20 april 2014 09:41

Vet inte riktigt om putsa silver är min grej... men det syns i alla fall när det är gjort.


... och många timmar senare, typ flera timmar efter "gonatt", är jag nästan klar. Mest polerpill var det med skedarna jag som liten fick av min moster, men så är dom skedarna dom finaste oxå, med blommor i skaften. 

Av Soffan - 20 april 2014 06:19

Tror gårdagens stressrelaterade huvudvärk har övergått i nån ännu värre fas. För vem i hela världen vaknar innan andra ens somnat och har hela skallen full i olika körvägar? Till slut vart det så jobbigt att bara tänka... Men jag mindes inte att Häxans silverputs luktade så illa... Önskar jag bara kunde somna om, istället för att få fina glänsande silverskedar.

Av Soffan - 19 april 2014 07:59

Påskaftons morron, det är disigt och kallt - men - jag vaknade inte 04:40... hade nästan något som kan liknas vid sovmorgon. Men nu är jag uppe, försöker komma ikapp här hemma efter några veckors övertidsjobbande. Så jag försöker samlar mig för att beöka antingen återvinninsstationen eller tippen, ladda tvättmaskinen, men först plocka ur, sen ska dammsugaren jobba, om jag nu inte måste damma även den innan den kan användas.


Hm... Lilla hunden snarkar vidare och jag pratar bara strunt, för jag kommer troligen bara att ramla omkull i soffan och kolla på Tintin tills lilla hunden vaknar och vill gå ut. För först promenad, sen gofrukost med tekakor från Annas Bageri i Säter... som både smakar och luktar gott. 


O nu inkom troligen dagens räddning från städning - sms från dottern. Är säker på att hon kan erbjuda mig att göra något som är betydligt roligare... Åh, tänk så rätt jag hade. Så nu - dags att sätta fart, en frukostinbjudan håller inte hur länge som helst.

Av Soffan - 16 april 2014 18:18

Det är så jobbiga jobbdagar just nu på jobbet att jag inte ens hinner följa Hajen Lydias förehavanden. Vet inte var hon är nu mer. Kanske glider hon runt nära Afrikas kust... eller så är hon på väg västerut igen. Men i morron ska jag veta. För i morron kan bara inte allt gå fel på samma sätt som idag. Eller det borde i alla fall vara omöjligt. 


Våran uteplats har fått sina plattor, så nu är de bara att köpa nya trädgårdsmöbler. Och sen hålla tummarna för att dom inte är stulen innan påsk. Vill inte ha fastkedjade utemöbler... men vi får se. Nån rå blire. Blommor ska införskaffas och planteras oxå. Fint ska de va... Men nu, något att äta. Om jag orkar röra mig mot köket. 


Åh just ja, vi får så gärna jobba röda dagar och klämdagar, om vi vill. Känns "toppenskoj" att veta... men ännu värre att vara medveten om att det nog dessvärre även kommer att behövas. Surt sa räven.


Behöver muntras upp; blommor från södra gaveln, sekunderna innan lilla hunden pinkade på dom... 

 
Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se