Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under juli 2014

Av Soffan - 27 juli 2014 10:41

ANNONS
Av Soffan - 27 juli 2014 10:03

Laddar järnet inför kommande regn, för det är ju nu det ska hända, allt det som planerats ska hända ända sen förra längre hemmaledigheten, typ jul eller påsk, minns inte. Det ska städas, klistras in kort, röjas, sorteras, bäras ner i källaren, organiseras o alla andra -as man kan tänka sig. Men ORKA? Har varken lust eller ork, vill bara sitta på balkongen, fika o läsa bok. Skulle förstås inte dragit upp det där med bok igen, har inte kommit fram till vad jag ska läsa fram tills dess jag ska läsa del två i triologin jag påbörjat. Hunden snarkar i alla fall lugnt på soffpuffen, så han känner ingen stress. 


Men en sak har jag gjort, jag har för hand rullat samman mitt bambujalusi, för så går de när snörena går av och man klipper sönder hela alltet dvs förbättrar den, då får man handrulla o leta på nått bra att knyta samman den med.


Har en till sak på måstelistan, barnbarnet kommer inte att blir glad, men jag känner mig tvungen att montera bort hennes bilbana som ligger varvet runt mitt vardagsrumsgolv... bestående av mina böcker. Är ju så jäkla svårt att dammsuga och ta sig in/ut på balkongen utan att halka på nån bok om oljemålning, taxar eller hur man reparerar sin moppe. Sen är jag lite orolig för några finare olästa böcker oxå... Men nu, nått som hunden redan klarat av i morse, dags för en mycket sen frukost!

ANNONS
Av Soffan - 26 juli 2014 21:14

Vilken miss, boken jag surar över kommer inte ut på svenska förren i oktober... Inte undra på att den inte fanns på bibblan då. Lite surt bara att läst del ett redan nu och vänta flera månader på nästa.


Så då återstår frågan; köpa på engelska eller vänta. Har ju i och för sig ett köpeboksförbud... men tusan vet om inte det får blir till att bryta mot förbudet, bara denna enda gång... 

Av Soffan - 26 juli 2014 20:59

Skulle inte vilja påstå att jag är upprörd utan snarare besviken. Boken jag läst ut i natt är första delen i en triologi - som så många andra böcker - men den här var oväntat bra, och så finns del två inte på bibblan att låna. "Va ä hä fö jäkla sätt?"


Inte ens den udda kvällsmaten gjorde mig på bättre humör, hade faktiskt väntat mig bättre av en blandning av; kiwi-mango-keso-chokladflan-kyckling-ananas och säkert nått mer oxå. Tur jag köpte några nötter o en Skotte för det känns som om jag kommer att behöva det under kvällen som blir utan ny bok - kasst på tv och igen ork att gå ner o hyra film. 


Så får istället leva på minnet av svalkan som dagens bad har inneburit. Bockade av sjö nummer ... hm... minns inte... men det har blivit några fler än vanligt denna sommar på grund av att favoriten är belagd med badförbud på grund av algblomning, typ. 

Av Soffan - 26 juli 2014 09:44

VERKLIGEN varmt idag och vad passar väl bättre då, än att inviga nya somriga klänningen från Gudrun Sjödén? Den är... hm... ärtgrön me små blommor och tänk sen då att jag matchar det grönblommiga med rosalila sportsandaler, de är dagens outfit de minsann. Håret törs jag inte ens nämna, det tar så att säga plats idag... dvs lockig badfrilla, av den stora modellen.


Mötte visserligen några damer på morronprommisen som troligen trodde jag yrat ut me hunden i nattlinne... men rackans skönt vare me klänning i alla fall, så jag låter mig inte nedstämmas av konstiga blickar. Snart dags att dra till tippen, lite frulle innan bara, naturligvis bärandes min nya klänning. Kom just på att min klänning nog egentligen är en tunika, men me korta överben blire en klänning åt mig... ska med andra ord komma ihåg att böja på knäna om jag tappar nått på backen... haha.Av Soffan - 25 juli 2014 17:42

Helt galet många pinnar i ett bambujalusi... men snart så är det 'lagat'....

Av Soffan - 25 juli 2014 17:02

Hunden snarkar - jag myser i soffan me tab3 och äter kakor. Vi jobbar så att säga båda två på formen... typ. Började på en ny bok härom natten, minns naturligtvis inte vad den heter... men verkar lovande.


I övrigt; 29,8 grader varmt inne, säkert varmare ute... och då spjongar bambujalusiet på balkongen sönder. Gillar verkligen värmen, men fan, nu blire ju ännu varmare inne. Och vad gör det? Egentligen? Lokala badplatserna ger svalka och underhållning. Bäst idag var när två unga damer* upptäckte hästiglar i sjön som simmade omkring. Äckligt men ofarligt. Men fy så stor en av dom va! Jag har bara sett småfnuttar tidigare. Kommer nog inte att stå still i vattnet någe mer. Får bli mer sim, hopp och skutt. 


* dvs dom var lika gammal eller ung som mig, ungefär, men dom tjejskrek. 


Skulle kunna bjuda på en blunder oxå, men jag skulle tro att den som utsattes och ertappade mig och min okunnighet gärna vill göra narr av mig själv, först. Suck, vilken klant man kan vara ibland, önskar att jag kunde skylla på värmen, men de funkar inte, har gjort samma tabbe förr, mitt i vintern.

Av Soffan - 24 juli 2014 19:25

Skönt att det är lönedag i morron... har just... hm... hämtat ut mitt, hett, efterlängtade klädpaket med somriga kläder från Gudrun Sjödén. 

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se