Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under december 2014

Av Soffan - 22 december 2014 09:24

Är verkligen taggad och laddad inför jul. Granen är inte uppe, maten är inte hemburen, jag har inte tvättat eller städat, klapparna är inte inslagen, julgardinerna är kvar i garderoben, jag svarade just på ett sms... handskrivet på papper... MEN... jag njuter av min första lediga vardag sen... tusan vet när, men länge sen var det i alla fall.


Ledighetsmysande började faktiskt redan i helgen. Hunden kanske tyckte annat, men jag o far hade en bra dag när vi kikade på skidåkare på Lugnet och kollade hur byggandet tar sig inför VM, handlade lite samtidigt som hunden var hos frissan, jäklars va fin han vart för den delen, hunden alltså, sur men fin... eller han tjuter snarare i högan sky när han är där o än värre när han är klar. Sen är ju aldrig en julmacka på fiket i Torsång fel heller. Rackans gott och fint är det där oxå. 


Barnbarnsbesök och uppställning av julkrubban ingick oxå i helgmyset, med en mycket haltande förklaring till varför barnet och gubbarna ska bo i ett stall... Hon svalde dock min bristfälliga beskrivning av Jesu födelse och jag hoppas hon tar med sig fråga hem till sin mor, som troligen har betydligt bättre koll på läget.

ANNONS
Av Soffan - 16 december 2014 08:01

Tror jag ska köpa mig en hamster... för det lär väl vara ungefär det enda extra jag kan ge föda under ett helt år på min lönehöjning. Fast det lär nog vara en liten anorektisk hamster... 

Men nu ska jag inte klaga, jag har en bra lön, egentligen, kanske bara inte jämställd. Men det ska väl ge sig framöver det oxå, om man ska tro på nått alls. Jag ska dock ej genomgå könsbyte, utan litar på att ledningen har en god vilja och en önskan om att verka för en jämställd arbetsplats, även lönemässigt.


Köpte i alla fall den borttappade boken på nytt och de bortappade tomtarna har kommit till rätta. Dom var så där extra försiktigt undanstoppade och gömda i anonym kartong. Släden är inte klar, men renen och trolltomten är på plats. Greppade föresten en virknål igen, och med mamma som "kartläsare", ser det ut att bli resultat... fast produktionstiden är l å n g ... I övrigt så ser jag fram mot lunchsällskap idag i form av dotter och barnbarn, den yngre. Men nu rasslar det i kopieringsrummet, frullen är avklarad och min närvaro förväntas vid paketinslagningen. Skolskjutsplanering, den får stå åt sidan några minuter... 

ANNONS
Av Soffan - 14 december 2014 20:19

Blev ingen släde gjord idag, än, men har fått annat att fundera över; när dottern flyttade hemifrån - så verkar även tomtarna ha flyttat. I annat fall så har jag, någon gång de senaste åren, gömt en tomtekartong väldigt väl. Är nu tomtarna lika väl gömde som julklappsboken, då hittar jag dom aldrig, eller i alla fall inte innan jul. Gav föresten upp det där med att leta efter boken.... enklare att köpa en ny. 

Av Soffan - 13 december 2014 23:04

Får lov att erkänna; utan dotter inget pepparkakshus. Men nu har jag ett hus och plockihoplusten här hemma i hemmet är på uppgång. Kan nog bli en julig jul i år i alla fall, med eller utan snö. Julklapparna är, nästan, under kontroll, krubban är inte på plats, men jag vet var den är, pepparkakshuset är som sagt klart, med mycken hjälp av barnbarn och dottern, granen får komma upp nästa vecka och pyntet på ytterdörren hänger där det ska. Jag var visserligen sist i hela trapphuset... men det är inte lätt att hålla takten med grannarna när det gäller julpyssel och 90+damer med lång julvana.


Morgondagens uppdrag består bland annat av att konstruera en släde... i hm.... barbiestorlek, ungefär, till finaste renen som väntar på att få köra ut klappar till alla barnen... tillsammans me tomten, som snart är uppe ur tomtekartongen... å nu verkar det vara dags för mig att gå o sova... trots Star Wars på tv. 

Av Soffan - 13 december 2014 07:16

Så är äntligen det fjärde fönstret juligt. När jag pysslade passade på att sjunga med i tvs luciafirande. ... med lilla hunden blev så olycklig att jag gav upp. Här ska hemmapysslas under tystnad.

Av Soffan - 7 december 2014 21:01

Sullat bort massor med timmar den här helgen till att leta efter olika saker. Men som jag nog sagt tidigare, saker kan vara olika mycke borta. Mest borta är fortfarande julklappsboken som jag letat efter i mer än en vecka, mindre borta var min stora nyckelknippa... för den hittade jag i nyckeskåpet - efter att ha letat en halv dag, precis överallt. Fattar inte att jag ens kommit på tanken att knöla in den där... bland de andra nycklarna? 


Annars så har helgen oxå inneburit mycke soffhäng och många timmars återhämtning i tv-serievärlden. Om jag själv fick välja just nu så skulle jag uppskatta omvända veckor... jobba två dagar ledig fem. Men å sidan var på besök på banken nu i veckan, skulle se över mina... hm... pengar. Syftet var framtiden och ja, vad ska man säga? Gifta sig om en si så där femton år kanske? Av Soffan - 5 december 2014 22:35

Läckande rör, dränkta förråd, sopor, för små bussar och dansande tomtar... de va min vecka de. Andra, som tex min kontorssambo, han passade på att bli far igen. Livet har olika uppgifter för oss alla.


Är i och för sig osäker på min uppgift, men vet att jag fått mycket gjort nu senaste dagarna som "grinig tant". Man får vara ifred, telefonsamtalen blir kort och databasen fylls med ny trafik. Hemma har det oxå blivit lite fart, tredje fönstret av fyra är nu julpyntat... vilket skedde nån gång i morse innan sju, typ nån timme efter att jag diskade. Jobbar hårt på att testa grannarnas tålamod... Däremot har letande efter en julklappsbok varit resultatlöst. Saker kan så att säga vara mer eller mindre borttappad... och den här klappen är verkligen borta. Ska ta mig en funderare till... klappen måste ju vara nånstans, eller hur? 

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se