Utan spaning - ingen aning

Senaste inläggen

Av Soffan - 24 juli 2015 19:16

Det är inte det att jag inte gillar att bo i lägenhet, för det gör jag... men just nu ikväll känns livet lite orättvist. "För vart jag mig än i världen vänder, dvs hemmakring, har grannarna grillgafflar?, i sina händer...". Det doftar ljuvligt, överallt. Och är det inte köttet, eller vad de nu har på grillarna, som doftar, så är det blommande rosbuskar hos var o varannan granne. Men det kan jag ju inte orda nått om, för rosorna vi hade hemma här på gården, dom lät jag ju utplåna. Bara för att jag kan, eller kunde.... och för att jag inte tycker att taggiga buskar har något vid en lekplats att göra. Men nu är det ju så att nu har vi knappt nån lekplats heller. Fixa lekplats står således på "attgöralistan", högt upp, faktiskt högre upp än fläktarna i tvättstugan. Om jag får bestämma. 


Annars så kraschade dagens plan att köpa ny säng, köpet har så att säga skjutits upp, men slutdatum är satt till, hm... innan semestern är slut. Och fixar jag det, då ligger jag bättre till än någonsin, på den fronten i all fall. Men även om sängköpet inte blev av så bjöds magen idag på en rejäl räkmacka, inte i Torsång, där det var knökfullt, utan i Gustafs, av alla ställen. Men gott fika, det finns det där. 

ANNONS
Av Soffan - 22 juli 2015 18:45

Fy, var inte beredd på att öka takten så här mitt i semestern. Men plötsligt insåg jag att mitt körkort går ut om färre dagar än fingrar på en hand. Stress, bråttom, halvt panik osv.... men fixade både foto, som jag nu ska stå för i 10 år till - grrrrr, underskriften, vart sådär, det är ju nästan omöjligt att på pytteliten yta få plats med alla mina bokstäver - samt att jag jagade ikapp postbilen och fick med brevet en timme efter att de tömt ALLA postlådor i hela stan. 


Tempot var trivsammare i går och om möjligt än bättre i förrgår, då Tomteland stod på agendan, och allt bara var så där himla toppen som det bara kan vara i sommartid, faktisk var allt toppen. Lungt och stillsamt ingen stress  mycket att titta på och inga mygg. Tog säkert sju minuter att köpa en korv... alltså att få korven i brödet med papper om brödet, gillade verkligen det där stället. Barnbarnen hade skoj och kramade Tomten och hunden fann sig i att dricka vatten i kaffemugg. Eller nu prata jag om mig och mitt upplevda lugn, hunden blev galet rädd för tomten och ylade. Tomten påstod sig vara van, och slängde sig ner för att klappa den vettskrämda jycken... jag bad till alla tänkbara högre makter för att jag inte skulle tvingas bevittna det oförlåtliga. Skulle faktiskt ha skämts alldeles hemskt om hunden satt tänderna i Tomten. 

ANNONS
Av Soffan - 18 juli 2015 08:36

Första semesterveckan går mot sitt slut. Har inte direkt legat på latsidan, än. Däremot är det ganska städar hemma nu. Dottern knuffade igång mig tidigare i veckan och nu är till och med balklänningen lämnad på kemtvätt. Tog nått år... läs många... men nu är det gjort.

Surar lite på hunden idag bara. Han väckte mig tidigt och var mycket entusiastisk och på G. Jag steg upp... bädda sängen, klädde mig... och hunden försvann. Hittade honom snarkande i sin korg. Det regnar!

Annat var det igår kväll, angående snarkande. Att natta barnbarn är en konst. Men strax innan alla vaggsånger var slut fick jag iaf till det. Känns ju alltid bäst om detta dessutom händer innan föräldrarna dyker upp hemma igen...

Men nu - dags att väcka hunden.

Av Soffan - 11 juli 2015 09:28

Så är nu den hett efterlängtade semestern äntligen här. Hade igår kväll när jag stämplade ut 65 semesterdagar på kontot... plus många timmar komp och skvätt flex. Allt går inte åt nu, men borde kanske?

Har för övrigt just gett mig på första punkten på ''att göra på semestern'' listan... - rensa kylen. Ser inte ut som om jag varit in där sen jul. Men det ska det bli ändring på. Dags för goda matvanor... elller egentligen räcker det med vanor. Och hemmamat.

Sa jag föresten att solen skiner oxå? Inget varmt badväder... men som sagt; sol.

Av Soffan - 23 juni 2015 21:58

Visste inte om det innan ikväll, men jag behöver en salladsslunga. Och med tanke på att det närmar sig lön, så kanske jag kommer på nått annat att behöva oxå. Skoskavssäkra skor med inbyggd myggbettskliare i hålfoten kanske? Fattar inte att myggen orkar, men det är jäkligt fegt att sticka en som sover. Menar, sitter ju inte direkt med fötterna på skrivbordet om dagarna, så enda sättet att få myggbett under fötterna måste ju bero på att mygguslingarna smygflyger omkring på nätterna och sticks. Men tillbaka till slungan, bara måste testa att handtvätta med en sån. För kan det bara bli minsta lilla roligare att tvätta, då är jag villig att testa allt. Till och med en salladsslunga... 

Av Soffan - 17 juni 2015 21:01

Pratade just med dottern. Hon frågade om jag lärt mig nått efter nattens incident med persiljan. - Öh, jaaa... att se till att inte snubbla, sa jag? Åh, de va inte riktigt de svar hon tänkte sig. Hon muttrade snarare nått om att jag borde sova på nätterna och de har hon väl rätt i. Men tack vare att jag tappade krukan så kom jag plötsligt på att jag raderat en skoltur från databasen. Skulle blivit svårt att hävda hemstudier för höstens nya ettagluttarna på grund av att jag rationaliserat bort deras skolskjuts. 


Men nu är det fixat o klart, blev ju bara en si så där tolv timmar på kontoret idag. Så hoppas de små liven förvaltar sin tid väl i skolan och förkovrar sig väl - så att de kan ta hand om mig senare på ålderns höst, när jag kommer att behöva alla tänkbara olika yrkeskategorier för mitt välbefinnande.  

Av Soffan - 17 juni 2015 03:19

Klockan är strax efter tre och jag kan inte sova... Solen är på väg upp... eller himlen är iaf vackert rosa, fåglarna kvittar. Jag har precis snubblat i köket och tappat en kruka med slokande persilja på golvet. Behöver jag ens berätta att det var lortigt vatten i botten på krukan som stänkte överallt? Blir så trött... och vad än värre är; det är toklänge kvar innan det är dags för semester.

Av Soffan - 12 juni 2015 21:35

Hunden håller sig på mattan.... och jag får vänta med att skära till den.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se