Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under augusti 2013

Av Soffan - 6 augusti 2013 19:33

Börjar bli lite vimsigt det här med olika veckodagar, men är rätt säker på att dagen igår var dagen då barnbarnet käkade grovbrödsostmacka till frukost och cyklade på sin springcykel genom samtliga vattenspridare på ett ställe där man säkert inte får cykla, när jag vattnade blommor. Hur kul som helst i alla fall. Det vart inget bad, men som sagt, inget fel på vattenspridare om man passerar dem tillräckligt många gånger. Vi lekte i lekparken oxå, som inte är öppen för lek. Lilla hunden avslöjade mig i morse när han absolut vill in genom den stängda grinden, där ingen alltså borde gå in. Men han gillar oxå att hänga där.


Och idag är dagen då jag hämtade farmors gamla cykel från Mili däck, som fått nya däck och blivit så fin. Men att cykla hem den i kort snäv kjol var "sådär", så de vart till att gå. Tror inte hunden misstyckte heller. Var väldigt varmt och kvavt på morron. Har inte cyklat med honom springandes heller... men ska absolut prova, sakta och försiktigt. Är inte säker på hans hälsa för såna övningar.


Lånade ut min bil igår oxå och istället fått en caddy till låns, så idag har vi, grannen K med gips och kryckor och jag, hängt på tippen. Inte bara kört dit skräp utan även släpat hem kompostpåsar till hela ligan i bostadsrättsföreningen. Kom även nyss på att jag glömde en kartong med saker som skulle sorteras, ståendes på en trapp där. Hoppas dom har glömt det till nästa gång jag ska dit. Är dock rädd att de finns risk att det finns någon där som både minns och är långsint...


Åh, dagen har ju naturligtvis även innehållit balkongfika och snart kommer dagen även att innehålla regn och åska... är inte säker, men det låter åska redan nu, utan regn. Men det kan lika gärna vara nån granne som grejer med nått... vilket är mycket troligt.

Av Soffan - 4 augusti 2013 10:11

Ett mycket onödigt inlägg; jag se solen men var är värmen? Frös just in från balkongen där dagens frukost skulle inmundigas. ÅH! Hoppsan, tappade frukostmackan på mattan, naturligtvis via datorn... och ja, messmör är precis lika kladdigt nu som när jag tappade min första singel med Sweet mitt på en messmörsmacka nån gång tidigt 70-tal. Lär mig visst aldrig, annars är det bara så att vissa saker tar längre tid att lära än andra. Eller jo, har lärt mig en sak, att lägga ost ovanpå messmöret, men det hjälpte inte riktigt idag, ör osten var torr och hade inte riktigt fastnat i kleten.

Av Soffan - 3 augusti 2013 19:42

Visade sig att fotriktiga sandaler och kortstrumpor var ett säkert kort för att ta sig både bort och hem, för nu är jag hemma. Armarna vart visserligen ca sju centimeter längre på hemvägen, men de va de väl värt. Ullared vart som sagt en tungt upplevelse. Igår tog vi istället en sväng till Lysekil, inga inköp alls, utan åt som vanligt gott på bästa matstället som heter nått så enkelt som, Bengts fisk. Rökt lax och annat gott. En fika hos bofast på orten hanns oxå med, och dumt vore väl annat... glass och kladdkaka är aldrig fel


Men nu är det i alla fall skönt att vara hemma igen, kändes sådär att åka bort den här gången i och med att nära och kära råkade ut för en trafikolycka strax innan min avfärd. Man inbillar sig ju rätt lätt att det är lugnt att åka på var sida om vajerräcken, men då tänkte jag inte på möjligheten att bli påkörd bakifrån... ska inte glömma det och säkert inte dom heller, på länge.


Men nu är jag alltså hemma och har inget att göra, tvättmaskinen snurrar och jag har just lagat mat, vart flingor och mjölk i kväll. Gott och säkert näringsrikt oxå, färgglatt i alla fall. Har packat upp inköpen från Ullared oxå, hoppas lilla G blir glad för jag hittade en del grejer där... vilket var oväntat, för jag hade faktiskt inte tänkt handla nått, tyckte inte jag behövde nått. Och när jag tänker efter så köpte jag nog bara snytpapper och några pocketböcker, hm o servetter åt mig själv. Just ja, ett underlakan oxå... attans köpte ju en fin tröja i Lysekil oxå... ja ja... vart väl en del grejer då.

Av Soffan - 2 augusti 2013 06:24

Utrustad med fotriktiga sandaler och kortstrumpor kommer man rätt långt. Hur långt vet jag inte än, men igår tog dom mig i alla fall ända till Ullared. Mitt absolut första besök där. Vet inte riktigt hur jag ska ta mig hem. Hoppas Å har en plan. Packningen har ökat i omfång och vikt.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards