Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under juni 2014

Av Soffan - 23 juni 2014 13:08

Vet inte riktigt hur jag orkade, men jag har kört en tvätt och bäddat rent i sängen, vilket väl ändå får ses som ett friskhetstecken. Men vad tror ni hände sekunden efter att jag hängt tvätten på balkongen, jo, tänka sig - de regnar, dessutom rätt mycket. Skvätter åt alla håll. O Lilla hunden, som senaste timmen har varit sugen på att gå ut, han pep iväg och goa ner sig i sin korg, stendöv. De va visst inte så så viktigt att gå ut, inte när de regnar i alla fall. Och inte nog med det, trodde ett tag att alla jag terrat med sms från mitt sjukläger helt enkelt bara ignorerade mig... men tydligen inte, utan min mobil har fått för sig att den inte ska ta emot sms, igen, slumpvis. Så nu är det plötslig jag som är den ofine, som inte svarar på sms. Vill inte orkar inte tycker inte jag behöver vägrar orka köpa annan mobil. 


Äh, får bli soffläge igen till värsta regnet gett med sig, sen en kort prommis, vare sig promenadkollegan vill eller ej... o så lite åska? Vi ska idag ta oss ända bort till återvinningsbuttarna med en kartong. 

ANNONS
Av Soffan - 22 juni 2014 20:59

Okokt havregrynsgröt e inte helt fel... men nog hade de vart gott me nått annat. O dessutom tänkte jag mig inte för - blir mjölkfritt te till frukost i morron. Klantigt och dålig planering. 

ANNONS
Av Soffan - 22 juni 2014 13:00

Att ligga i soffan hela dagarna kan medföra problem eller snarare jobb. Kunde nyss inte längre blunda för hur dammråttorna samlats under skänken i hallen och rent ut sagt - hånat mig. Dom var visserligen på gång redan innan, men nu jäklars. Men rackans va ont i skallen jag fick av att dammsuga hallen. Men nu kan jag i alla fall ligga ner i soffan igen utan att jaga upp mig över dammet som jag såg härifrån förut. Så nu äntligen kan jag ta mig an boken jag laddade ner och lånade från bibblan i morse. Har inte läst dem i ordning, eller jo, vissa av dem. Eller det beror ju på vad man avser med ordning, när de är utgiven eller utifrån innehållet... dvs jag läser Lee Child. Den jag tänkte mig läsa fanns dock inte på bibblan, så det vart boken efter den, om man nu avser ordningsföljden utifrån innehåll. Besökaren kommer nu att få min odelade uppmärksamhet under resten av eftermiddagen. Förutsatt att inte mina perlagoner blåser omkull ute på balkongen, för jäklars va det tar i. Ser ut att regna oxå.

Av Soffan - 22 juni 2014 09:14

Inte för att jag kände att jag behövde vet, utan bara för att... så tänkte jag kolla febern även idag. Tog mig då tid att läsa den pyttelilla texten på asken; texten sa att man skulle hålla munnen stängd flera minuter innan man stoppade termometern under tungan. Hm... med kraftig snuva och inga möligheter att andas annat än genom munnen - tja - ska man då ha munnen stängd flera minuter, då har man väl knappt nån feber alls efter ett tag? Fast det är faktiskt inte dagens problem. Idag är det hosta som gäller. Har troligen hållt grannarna vaken inatt. Enda skälet till att lilla hunden valde att sova i mitt rum var troligen att han drömde mardrömmar tidigt på kvällen. Han snarkade o sov - plötsligt ylade han så jag hoppade högt - och precis som ett litet mardrömmande barn kom han insmygande för att sova i samma rum som mig, fast jag låter illa. 


O nu skulle jag just skriva nått om hur jäkla trist det är med sommarsnuva. Men sommar är de ju inte, har sett folk me tjockjackor på idag och de får de bli för min del oxå vid nästa promenad. För fy attans va kallt de är!

Av Soffan - 20 juni 2014 21:45

Blev inget midsommarfirande alls för mig idag, om man inte räknar... hm... ja, vad ska man räkna? Eller jo, hade ju en chokladboll i kylen, som skulle delats med barnbarnet, men som blitt över. Riktigt mumsigt tillsammans med ett glas c-vitaminbrus. En mormor me strax under 39graders feber är en ynklig varelse... Skyller allt på gårdagens sista mejl, en riktig glädjeförstörare. Åh nu, dags att leta snytpapper, igen.

Av Soffan - 20 juni 2014 08:31

Igår lovade jag kroppen ledigt från allt kontorsjobb, i hela tre dagar - jag skojade inte - o inga korsade fingrar. Så tack så himla mycke för för snuvan!


Är en lätt surmulen dag idag, trots sol, fast på TV pratas de om regn, hm... snö i norra Dalarna? Äh, spela roll då - midsommarafton är här och alla väder klär en ledig dag. GoMat ska de oxå bli, så jobblaxen lär komma till nytta. Däremot skippar jag kransbindandet och och blommor under kudden. Blir så smuligt... 

Av Soffan - 19 juni 2014 21:49

Tog mig över till skafferiet - bara för att finna det nära nog var tömt på varor och det var fortfarande kö vid kassorna. Känner således stor tacksamhet över jobblaxen, blir inte helt utan mat i helgen i alla fall. Men fick i alla fall med mig en liten miniformfranska, så nu blire rostmacka i morron. Å de ser jag fram mot. Däremot hände nått skumt nu här under kvällen; jag blev med kaffebryggare! Å de va ju "nödvändigt", speciellt med tanke på att jag inte ens dricker kaffe. Men blå o grann är den i alla fall... Grattat lillebror på sin kalasdag har jag oxå gjort. Så egentligen så kan man se de så här, att om han vart här - hade byggaren kunnat vara hans present, men nu vart den min, på hans kalasdag, menar, jag har ju vart hans storasyster lika många år som han firar kalasdag, o de är ju oxå nått att fira, typ. Av Soffan - 19 juni 2014 19:58

Glad att jag inte förbannade regnet som nyss vräkte ner, för de ser faktiskt inte bättre ut än att jag kan klara mig undan fönstertvätten i morron, på framsidan av huset i alla fall. Regnet har fixat rutorna åt mig, jag ser färger igen och känslan av Lustiga Huset och dammigt öststatsgettogrått har övergått till en total regnbåge, jag ser nu horder av färgglada - tokhandlande midsommarfirare.  

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se