Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under juni 2014

Av Soffan - 9 juni 2014 21:45

Men käre nån så hunden snarkar. Han hör inte ens att jag tycker att vi ska gå ut... Börjar han bli gammal mån tro?

ANNONS
Av Soffan - 9 juni 2014 21:24

Skulle inte vilja säga att jag sov över idag, för jag skulle ju bara strääääcka lite på mig... och upps, så va klockan lite mer. Och när man ändå inte hinner, då tar man de lugnt och får en mjuk fin start på dagen och glider in på kontoret, en smula sent. Men sen, eftersom ingen gör mitt jobb när jag inte är där, så kan dagen bli lite lång en sån här dag, som idag. Eller som vanligt alltså, oavsett ankomst... Kom ändå hem i tid idag så att det fanns ork att dra i några till skruvar. Fast tusan vore väl, fick ju en extra dos ork tack vare en balja jordgubbar som grannen K bjöd på.


Tråkigt nog är ena sidan av skåpet väldigt ful i färgen/lacken, eller vad man ska säga. Jobbigt bara att montera ner och ta med och klaga... ska testa att klaga via foto, för nu är det bara dörrar och gångjärn kvar att montera dvs de svåraste att få till bra. Ska sova på det, och kanske, men bara kanske, händer det något med dörrarna i morron. Eller om "jag" ska fixa elen först? 
ANNONS
Av Soffan - 8 juni 2014 21:48

Människor me brytningsfel, glappande läsglasögon och tummen "mitt i hand" borde inte, trots goda kunskaper i att läsa och tolka instruktioner, montera IKEA-möbler. Fick ge upp, inte för att tummen var i vägen utan snarare för att armarna var för kort, typ. Nu hade jag ju i och för sig hunden till hjälp... eller hjälp o hjälp, han var med i alla fall med och i vägen. Och eftersom mitt sovrum inte är klart för riktig inflytt igen, så sover jag ännu en natt i "Beppesängen" me alla dockor och gosedjur.

Av Soffan - 8 juni 2014 14:01

Hunden solar och jag häckar i skuggan. Eller så här är det; hunden har tjockat ner sig och snarkar i min solstol... och jag sitter på en "pinnstol", i skuggan. Medan jag sitter där, i skuggan, funderar jag över allt och inget, tex mat. Lutar åt att jag ska damma av spisen och göra något ätbart, men bara kanske. För kanske ska jag istället gå ner till skafferiet och se vad dom har att erbjuda. Behöver ändå lite mer att packa böcker i innan det är dags för tippenrensningen. Allt ska ju inte till tippen, utan en del ska ner i källaren och en annan hög till sin ägare, som naturligtivs inte kommer att uppskatta ännu fler kartonger/kassar med skolgrejer och andra böcker. 

Av Soffan - 7 juni 2014 22:14

Känner mig smart som ett spån. Blev plötsligt supertrött och insåg att jag inte bara glömt vad jag skulle göra under kvällen vilket var att skruva skåp, utan jag har totalt glömt att jag hivat ur ett helt skåp me grejer i en säng och sen gett bort en annan... o att jag har en soffa man inte kan sova i. Men det kommer att bli klart här hemma, nån gång, snart.


Upptäckte föresten häromdagen att Skipper har blivit, inte bara äldre, utan även längre, sen tidigt 70-tal. Nägot som kan vara värt att lägga på minnet... 

Av Soffan - 7 juni 2014 17:22

En extra ledig dag var vad som krävdes för att få lite vanlig ork och energi; så nu är brandsläckarna införskaffad, likaså trädgårdsmöblerna. Möblerna är dessutom redan monterad och på plats, så nu fattas bara parasoll eller ett helt jäkla tak. Kan vara så att gårdagens häng med barn och barnbarn oxå spelade in på dagens ork. Har sällan skrattat så som igår. Kiknade och tårarna rann, tur man inte är rädd att bjuda lite extra på sig själv ibland... eller hm... ärligt; jag klantade, mig till stort nöje för de som bevittnade det hela. Men det är väl så de ska vara? 


Men idag är de som sagt full fart, på mig, lilla hunden däremot, han ligger i solstolen på balkongen och lyssnar på blues från Stora Torget, eller om det är från Myrgatan? 


O nu fick jag ett annat uppdrag, utöver att stöka till det ännu mer i dotterns gamla rum... så är de nån som vill ha min gamla säng till skänks. Härligt, slipper både bära ner den för trappen och köra den till tippen. Medgångarna haglar och räknar man sen med bjudmaten hos grannen i huset brevid, sån där riktig hemmalagad mat, då är dagen helt bäst. Fattas bara lite mer tid med barnbarn... och att montera det nya skåpet jag fick med hem från IKEA idag, det som ska ersätta det jag gav bort i förra veckan... haha. Åh, en till grej, har äntligen läst ut en bok igen, den första på länge... har klagat förr - men jobbet har verkligen en negativ inverkan på läsande. 

Av Soffan - 3 juni 2014 20:51

Gillar min rygg skarp, för den har snabbreparerat sig själv, typ. Tar mig både i och ur bilar med hedern i behåll... och jag tror nu ännu lite hårdare på att det är nyttigt att vicka på rumpan när man går. Och de va de om det.


Men nu, inget vickande, bara tåfrysande. För tusan så kallt de vart bara för att de kommer lite regn. 

Av Soffan - 1 juni 2014 22:01

Vicket jäkla gnäll jag lyckades klämma ur mig nyss efter några dagars datafrånvaro. Jag har ju haft kanondagar sedan i onsdags. Barnbarnet har ju sovit över både i onsdags och i lördags och hållt mig sysselsatt, mina pelargonskott är änteligen planterad så jag törs släppa in vännen M ifall hon har vägarna förbi, jag har en spekulant på stora glasskåpet som jag planerat att avvekla de senaste 20 åren, och nu äntligen ser det ut att bli av, jag har sett klar flera tv-serier som jag försökt följa och dom där fem timmarna i Falun, på en parkering, då började jag läsa en tokspännande bok. Har ju inte läst så mycket senaste månaderna eftersom jobbet, med all övertid, har en mycket negativ inverkan på läsandet. En 75-åring har gratulerats och nu när dottern kommit igång med symaskinen kanske jag till och med kan be att få hjälp att sy gardiner av några av mina dyrt inköpta tyghögar... jag är ju en jäkel på att köpa tyg - men usel på att sy. Men nu, när lilla hunden är rastad och disken avklarad, har jag förmånen att få gå och lägga mig. Kanske kan jag till och med ta mig ur sängen i morron utan att kvida... :)

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se