Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under september 2012

Av Soffan - 12 september 2012 12:00

Om man bortser från att jag tappade innehållet i dagens frysta matlåda i slasken redan innan sju i morse så har ändå dagen goda förutsättningar att bli en bra dag. Telefonsamtalet från en myndighet, som man helst inte vill ha att göra med, var på riktigt. Nån kommer alltså att få svara för sig inom den närmsta framtiden, det vara bara det att samtalet inte skulle kommit till mig. Ibland är det jäkligt skönt att ha "noll koll" och veta absolut ingenting.


Att maten hamnade i slasken har faktiskt en väldigt naturlig förklaring. Ville på inga villkors vis hamna i samma situation idag som igår, med en matlåda jag absolut inte ville ha till lunch. Så för att undvika detta, då bänder man upp den frysta lådan med lagom mängd våld, vill ju inte att lådan ska spricka, o så kikar man... o ett tu tre så flyger den frysta matklumpen all världens väg. Så idag äter jag alltså slasklasagne till lunch... mumma.

ANNONS
Av Soffan - 11 september 2012 21:36

Jaha, o var tog kanal 5 vägen då? Troligen till samma ställe som mitt goda humör tog vägen vid ungefär samma tillfälle som regnet i morse överraskade mig och blötte ner mig totalt.


Om allt gått som det skulle jag glidit in på kontoret, dyngsur, endast några minuter sen till dagens första möte. Men nää, varför skulle det gå så lätt? Nää, för då ska bussen jag åker i naturligtvis krocka. Fanns två bussar på plats, på en jätteyta, men ytan var inte tillräckligt stor för dem... och jag borde inte ens varit på bussen. Kom alltså riktigt försent till jobbet... och de var då det började bli riktigt hm... surt.


Är fortfarnde inte säker på ett samtal jag tog emot var på riktigt eller en bluff. Är det en bluff, blir det en polisanmälan i morron... och om inte, så är jag nyfiken på vem som ställt till det för sig. För då är det i alla fall inte bara jag som ställt till det. För make till dumheter som jag plötsligt kläckte ur mig till en kollega är nog svårslaget och inte vart de bättre när jag skulle ta tillbaka det. Tror alla runt fikabordet bleknade ett tag, förutom jag då, som välförtjänt rodnade.


Irriterade även nyaste kollegan, men jag tyckte faktiskt att vi gjord ett riktigt uselt jobb tillsammans, med fel programvara och kassa förutsättningar. Just nu hoppas jag bara att det ska bli en sån där helt vanlig onsdag i morron, för en tisdag som den här, den va inget att ha.


Men, jag har iaf inte fått en kniv i foten... så... en KRAM till dig som fått det, o hoppas det inte gör ont alls i morron.

ANNONS
Av Soffan - 9 september 2012 19:30

Vart inget stopp vid Hjultorget i fredags, tack o lov. Behöver inget o vill inget ha, men just där hittar jag ofta precis just sån som jag behöver... troligen i nått annat liv... där jag inte redan har en fylld lägenhet med fyllda garderober. Matchen var... sådär... vart en förlust... och kan det gå... men det som irriterade var att man pga lite folk verkligen hörde hur många uttrycker sin frustration. Led med två små barn vars far, med sällskap, fällde de mest osannolika kommentarer... som liten vill man ju inte gärna behöva skämmas... men det var dom stora nog att göra. O jag skäms över att jag bara satt o lyssnade på all skit fadern hävde ur sig, utan att reagera, mer än här...

Annars så har helgen varit en sån där alldeles extra bra helg. Har hängt med barnbarnet och då går det undan. Mata hönor, gunga högt, göra sandkakor, kolla tv, bygga duplo och pussla. Fast när vi pusslade då hade barnbarnet sin morfar till hjälp. Tur bitarna inte är alltför många o små än... men vi kan ju lånbytas glasögon... haha.   

Sen var tanken att det var idag jag skulle sagt, ibland händer det... eller vissa grejer har hänt; jag har dammsugit bilen. Troligen första gången det hänt... brukar köpa annan bil istället. Men det jag skulle gjort var att förlänga mitt lottot, som jag aldrig vunnit nått enda på, någonsin. Men de får bli en annan dag...

Av Soffan - 7 september 2012 16:00

Strax är det fredag på riktigt... har stämplat ut, men inte packat ihop. Väntar på hämtning för vidare färd mot Leksand och Tegera Arena. Jäkla namn föresten... Är visserligen bara en träninsmatch mot Örebro, men de blir bra de me... Om inte annat kan man ju alltid passa på att äta något gott o onyttigt på vägen dit... eller hem, eller både och. Besöka Hjultorget oxå kanske och hitta/köpa nått "braattha"... Ska bli kul att åka på tur, oavsett...

Av Soffan - 6 september 2012 11:37

... de va pinsamt enkelt att få till å-ä-ö på min vrånga mobil... sitter rodnades o skäms på mitt rum... känns ungefär lika illa som när jag nödgades rådfrågade dottern ang mitt twittermisstag... Har ju även precis lyckats ställa riktigt korkade frågor till Sappa angående vårt kabeltvkanalutbud och stundande kryptering...


Men jag suckar, reser mig och återkommer redo att göra nya misstag i cybervärlden...

Av Soffan - 6 september 2012 10:12

Solig dag eller inte, jag kan ändå inte begripa hur jag ska göra för att övertala min mobil om att använda "å-ä-ö" när jag vill - även om den inte vill...


Hm... verkar att jag får lov att be om hjälp...

Av Soffan - 6 september 2012 07:04

Morgonstund har guld i mun ... min sovmorron tog slut 05:24. Ändå har vi inte tagit oss ut än, lilla vovven och jag. Går segt i dag. Har iaf gjort klar papper till senaste lägenhetsforsaljningen. Och nu ringde det för vackning och uppstigning. Dags att ta sig ut och möta dagen, en solig dag.

Av Soffan - 5 september 2012 22:00

Tack Danne och Bleckan för kvarten vi tillbringar tillsammans på onsdagskvällarna mellan Bergmans video och kudden. Nattinatt...

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se