Utan spaning - ingen aning

Alla inlägg under december 2008

Av Soffan - 17 december 2008 21:30

Kommer inte ut på internet... Har kört mitt eget nätverk så länge att jag glömt allt vad lösenord är. Kommer liksom inte riktigt in i det med nya datorn. Även om det inte är jättesäkert så är det i alla fall idiotsäkert för mig. Så här sitter jag nu med min nya lilla dator utan kontakt med yttre världen. Lite ironiskt skulle man kunna säga. Känns som om jag måste ta tag i det här, snarast. Eller om jag ska övertyga nätverksbyggaren om att det är grava brister i underhållet… Eller riva ur någon lämplig sladd på någon av alla dosor o sitta på en pinnstol i hallen istället för i min goa soffa. Eller bara acceptera det idag och skriva klart inlägget på gamla datorn och gå och sova. Lite snopet är det i alla fall…

ANNONS
Av Soffan - 16 december 2008 21:27

Hur kunde det bli så här? I år igen! Posten sa ju att man måste skicka sina julkort senast den 16 december… och jag har inte skickat mina än… och nu har det minsann redan smitit ner ett fint litet kort i lådan. Finns tydligen dom som till och med ligger steget för posten. Ska nog tejpa igen gluggen så att jag inte behöver känna att jag är sist… De man inte ser finns ju inte… Eller hur? Trodde knappt jag skulle få ett enda julkort denna jul. Som straff för min försummelse tidigare år. Men i morron är nog en bra dag att plita ihop lite julkort och sätta frimärke på de som är klar. Skyller på att jag fick så himla mycket att göra idag… hade ett sånt där extern extra möte… tycker det är urkul när gymnasieelever ska skriva sina examensjobb och jag får vara med och styra och ställa lite. Hm… nu överdrev jag. Men jag får i alla fall var med och ha synpunkter... Liten synpunkt här och liten synpunkt där… Dagen har med andra ord varit givande…

ANNONS
Av Soffan - 15 december 2008 21:33

Tror minsann jag har hittat bästa julklappen någonsin, alla kategorier, till en frusen mamma. Ska bli spännande att se om den tas emot med samma entusiasm, är inte riktigt säker på det… haha… Motgång jag får ta i så fall… men de gör jag så gärna. För man ”måste” ju alltid prova det man fått i alla fall… Ser fram mot denna jul….

Dottern var så nöjd i helgen då hon konstaterade att hon var klar med alla klappar och att det var helt ok att handla åt sig själv nu. Nu är jag också där. Känns så bra så. Tog fem år att köpa en matta till hallen men idag skedde det. Blev en till köket också av bara farten, som förhoppningsvis inte glider omkring var gång vovven gör tvärstopp på den. Gårdagens projekt är inte riktigt avslutat, men nästan, tack vare god hjälp av P och dotter. Det finns en plan och det ser ut att bli bra trots bristande förmåga att möblera fint och trivsamt. Fiskarna verkar dock inte bry sig speciellt mycket i mina ansträngningar att ordna en fin närmiljö åt dem.

Av Soffan - 14 december 2008 21:29

Så rörigt det kan bli när man börjar städa och ska göra fint. Har faktiskt inte kommit längre än till att gårdagens inköpta bokhyllor är monterade. Dom står även på plats i rätt rum… men sen tog de stopp. Det där med möblering är nog inte riktigt min grej. Får liksom inte riktigt till det. Även om jag i går hänvisade till en bok som berör ämnet feng shui så har jag inte tagit till mig vad man ska tänkte på vid möblering och så. Har bara kommit till ”sortera och slängafasen”. Får ta det där med möblering vid lämpligt tillfälle….  typ sen. I någon annan bok. Så läget är alltså; ett akvarium mitt på golvet, sängen åt fel håll, alla böcker på golvet och bokhyllorna är tomma. Suck… ska kanske inte titta på tv nu utan snällt gå in och fortsätta dagens projekt så att det går att sova där inne i alla fall….

Av Soffan - 13 december 2008 21:50

De blev inget pyntande idag eller inte än i alla fall. Tog istället chansen att fara med dottern till IKEA och handla bokhyllorna jag planerat för i några år. Böckerna är staplade i högar som det senaste året ser ut att ha hittat ett sätt att trotsa tyngdlagen dvs det var dags att göra något åt det hela. Har alldeles för många böcker, fortfarande, trots mitt "studerande och praktiserande" av en bok som handlar om hur man gör sig av med gammalt och onödigt för att skapa ett hem som är mer lättstädat och trivsamt. Jag är inte vid målet ännu... men men... Nyttig bok det där i alla fall. Den ska jag ha kvar ett bra tag till. Som påminnelse över hur lätt det både är att samla på sig saker men även att det finns bra metoder att göra sig av med rätt saker utan att känna saknad efteråt. Är man en boknörd då är det inte bara att slänga bort böcker eller andra grejer heller för den delen. Den nyttiga boken återfinns t.ex här.. Rensa i röran med feng shui och är absolut läsvärd. Detta får ses som ett av mina bättre lästips... eller i alla fall nyttigaste... ett julklappstips kanske... Och du... tack för en trevlig utflykt.

Av Soffan - 13 december 2008 10:08

Två av de värre tekniknördarna i min närhet har ingen platt tv… och jag har två… inga värstingar men i alla fall. Något som av naturliga skäl ger upphov till diverse diskussioner och påhopp. Min syn på det hela är att om man hela tiden ska vänta tills det bästa finns då blir man ju utan under tiden medan man väntar och då bara väntar man ju på ingenting.. eftersom man aldrig vet när man ska slå till. När är något bra nog? Ibland måste man ju bara chansa. Det här är nog en filosofi som jag håller mer eller mindre rakt över genom livet. Blir de alltför tokigt då får man ju försöka ångra sig, byta eller försöka ställa till rätta igen. Naturligtvis finns det saker som aldrig går att reparera, ångra eller få ogjord. Men det är väl det som är tjusningen med livet… att man aldrig riktigt vet vad morgondagen har att erbjuda. Bättre att leva och ställa till det än att var dag avvakta morgondagen....

Av Soffan - 12 december 2008 23:02

Det kan vara komplicerat att fira jul. Allt prat om julefrid och mys kan ju stressa upp den mest garvade personen. Hos vem ska man vara, vad ska man äta? Måste allt vara hemlagat? Är julklapparna man stressat omkring och handlat i sista sekund rättvist fördelade. Kan det vara så att någon får mycket dyrare klappar än någon annan? Kan man, ve o fasa, har glömt bort någon? Jag jobbade under ett antal år på en leksaksaffär och veckorna innan jul var alltid en upplevelse. Även om jag gillar lugn och ro så var det helt fantastiskt att få uppleva andras julklappsbestyr och inte minst stress så där lite lagom från sidan… men också mycket skrämmande. Nu vill jag inte ge sken av att min familj inte alls dras med liknande bestyr… för de gör vi. Vi vet inte heller hur vi ska fira jul för att det ska bli så rättvist och för att så många som möjligt ska bli så lite besviken som möjligt. Men vi klara det rätt bra tycker jag. Så jag ser fram emot julen. Tror till och med att jag ska tjuvstarta med att pynta lite i morron… kanske göra pepparkakshus… dottern har ju redan bakat lussebullar så det hoppar jag över och äter med med nöje hennes lussebullar i stället.

Av Soffan - 11 december 2008 20:59

Konsten att ensam övernatta i någons lägenhet utan att kika i badrumsskåpet… det är väl ingen konst. Nog må jag vara nyfiken men då stillar inte ett badrumsskåp nyfikenheten. Innehållet i ett skafferi eller kylskåp berättar däremot mycket om personen som bor där. Så där finns de risk att jag tar mig en kik. Denna gång var mitt tittade sanktionerat då jag även skulle äta frukost. Tror minsann att det gömde sig en ”mysätare” där bakom den strikta träningsfasaden. Skoj… hade jag inte riktigt förväntat mig. Eller jag är nog föresten inte speciellt aktivt nyfiken. Är nog mera en betraktare som är lyhörd och lyssnar på vad folk egentligen säger när de pratar.

Jag väntar fortfarande på min lilla nya dator… installationer pågår. Men i morron kanske… gillar ju nya "leksaker"... och då kan vi umgås hela helgen.

Utan spaning - ingen aning


Skulle ha kunnat vara jag...

Några ord om inget

"LYCKA är den maximala överensstämmelsen mellan verkligheten och våra förhoppningar."

Dagens datum och klockan är:

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Utan spaning - ingen aning med Blogkeen
Följ Utan spaning - ingen aning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se